Ρωσική Κουζίνα

Πιροσκί με κιμά και κρεμμύδι

Πιροσκί με κιμά και κρεμμύδι

Μια ρωσική συνταγή για αυθεντικά πιροσκί με κιμά και κρεμμύδι. Με αυτή την συνταγή μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πολύ γνωστό και αγαπημένο ορεκτικό, χωρίς να χρειάζεται να έχετε ιδιαίτερες γνώσεις και εμπειρία, γιατί είναι πανεύκολα στην ετοιμασία τους! Ο κιμάς με το κρεμμύδι και το σπανάκι συνδυάζονται τέλεια και δημιουργούν υπέροχες μπουκιές!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1/2 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά (90% άπαχο)
1 φλιτζάνι γλυκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 φλιτζάνι φρέσκο σπανάκι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι τριμμένο μαλακό τυρί havarti
1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
1 συσκευασία (1/2 κιλό) παγωμένη σφολιάτα, ξεπαγωμένη
1 μεγάλο αυγό
1 κουταλιά της σούπας νερό

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, τσιγαρίστε καλά τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι σε μέτρια φωτιά μέχρι ο κιμάς να μην είναι πλέον ροζ. Πατήστε τον κιμά να γίνει πολύ μικρά κομματάκια. Αφήστε τον να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Βήμα 2
Ρίξτε το σπανάκι, το τυρί, την κρέμα γάλακτος και τον άνηθο στο μείγμα του κιμά. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, απλώστε ένα φύλλο σφολιάτας σε 30 εκατοστών. Κόψτε σε δεκαέξι τετράγωνα 7 – 8 εκατοστών. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπο φύλλα.
Βήμα 3
Ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα του κιμά στο κέντρο κάθε τετραγώνου. Διπλώστε τη ζύμη πάνω από τη γέμιση, σχηματίζοντας ένα τρίγωνο. Πιέστε τις άκρες με ένα πιρούνι για να σφραγιστούν. Μεταφέρετε σε λαδόκολλα. Χτυπάμε το αυγό και το νερό και αλείφουμε τα πιροσκί. Ψήνουμε στους 200° μέχρι να ροδίσουν, για 14-16 λεπτά.

Καλή όρεξη!