Δοκιμάστε αυτή την ιταλική συνταγή για ένα παραδοσιακό πιάτο roulade, που σερβίρεται σε διάφορες ευρωπαϊκές κουζίνες. Το roulade είναι ένα πιάτο με γεμιστό ρολό κρέας ή ζύμη και μπορεί να είναι αλμυρό ή γλυκό. O όρος roulade προέρχεται από τη γαλλική λέξη rouler, που σημαίνει “να κυλήσει”. Σε αυτή την συνταγή για αλμυρό roulade, το μοσχαράκι συνδυάζεται τέλεια με τα μπαχαρικά, ιδιαίτερα με τα ιταλικά καρυκεύματα (μείγμα αλεσμένων βοτάνων που συνήθως περιλαμβάνει κάποιο συνδυασμό βασιλικού, ρίγανης, δεντρολίβανου, θυμαριού, σκόνης σκόρδου, φασκόμηλου ή κόλιανδρου). Απολαύστε τα!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
6 λωρίδες μπέικον
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
3/4 κουταλάκι του γλυκού ιταλικό καρύκευμα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 μοσχαρίσια μπριζόλα (3/4 έως 1 κιλό)
1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
3 βραστά μεγάλα αυγά, κομμένα σε φέτες
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 βάζα (700 γραμμάρια το καθένα) σάλτσα ζυμαρικών
Ζεστά μαγειρεμένα σπαγγέτι
Επιπλέον ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°. Τοποθετήστε το μπέικον σε ένα πιάτο κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων στρωμένο με χαρτί κουζίνας. Καλύψτε με επιπλέον χαρτί κουζίνας. Βάλτε τον φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία για 3-5 λεπτά (να μην ψηθεί πολύ). Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο, τα ιταλικά καρυκεύματα, το αλάτι και το πιπέρι.
Βήμα 2
Ξεκινώντας από μια μακριά πλευρά, κόψτε τη μπριζόλα οριζόντια στη μέση έως ένα εκατοστό από την αντίθετη πλευρά. Ανοίγουμε την μπριζόλα και την χτυπάμε με ένα σφυρί κρέατος μέχρι να έχει πάχος μισό εκατοστό.
Βήμα 3
Απλώστε το μείγμα σκόρδου πάνω από μπριζόλα. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. Στρώστε από πάνω τα αυγά και το μπέικον σε απόσταση 2,5 εκατοστών από τις άκρες. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό. Ξεκινώντας με μια μακριά πλευρά της μπριζόλας, τυλίξτε σε ρολό και δέσετε σε διαστήματα 4-5 εκατοστών με σπάγκο κουζίνας.
Βήμα 4
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τα ρολά να τσιγαρισθούν καλά από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα ζυμαρικών. Ψήνετε, σκεπασμένο, 1-1/2 με 1-3/4 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Βήμα 5
Αφαιρέστε τα ρολά από την κατσαρόλα. Βγάζουμε τον σπάγκο και κόβουμε το κρέας σε φέτες. Σερβίρουμε με σάλτσα πάνω από τα μακαρόνια. Πασπαλίζουμε με επιπλέον μαϊντανό.
Καλή όρεξη!