Μεξικάνικη Κουζίνα

Μεξικάνικα tacos al pastor

Μεξικάνικα tacos al pastor

Μια κλασσική συνταγή της μεξικάνικης κουζίνας για να ετοιμάσετε παραδοσιακά tacos al pastor, ένα παρασκεύασμα από φέτες χοιρινού κρέατος ψημένες στη σούβλα που προέρχονται από την περιοχή Puebla του κεντρικού Μεξικού, αν και σήμερα είναι ένα πιάτο που σερβίρεται στα εστιατόρια σε όλο το Μεξικό. Εχουν πολύ ιδιαίτερη και νόστιμη γεύση, θα τα αγαπήσετε!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 συσκευασία (420 γραμμάρια) ψητό χοιρινό καταψυγμένο
1 φλιτζάνι καλά στραγγισμένα κομμάτια ανανά χωρίς ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας λάδι κανόλα
1/2 φλιτζάνι σάλτσα enchilada
8 τορτίγιες καλαμποκιού (15 εκατοστά), ζεσταμένες
1/2 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
Προαιρετικά συστατικά: Θρυμματισμένο λευκό τυρί, πικάντικη πράσινη σάλτσα (salsa verde) και φέτες λάιμ

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Χοντροκόβουμε το χοιρινό κρέας, κρατώντας τα υγρά. Σε ένα μικρό μπολ, πολτοποιήστε τον μισό ανανά με ένα πιρούνι.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε ολόκληρα κομμάτια από τον υπόλοιπο μισό ανανά. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει ελαφρά, για 2-3 λεπτά, γυρίζοντας κατά διαστήματα. Αφαιρέστε τα από το τηγάνι.
Βήμα 3
Προσθέστε τη σάλτσα enchilada και τον πολτοποιημένο ανανά στο ίδιο τηγάνι. Ρίχνουμε το χοιρινό και τα κρατημένα υγρά. Μαγειρέψτε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά, για 4-6 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Βήμα 4
Σερβίρετε πάνω στις τορτίγιες με το κρεμμύδι και τον κόλιανδρο. Αν θέλετε, προσθέστε queso fresco και salsa και σερβίρετε με φέτες λάιμ.

Καλή όρεξη!