Μια μεξικάνικη συνταγή για να ετοιμάσετε χοιρινό ποζόλε στη χύτρα αργού μαγειρέματος. Μια χορταστική συνταγή με ελαφριά πικάντικη πινελιά. Ενα παραδοσιακό μεξικάνικο πιάτο με χοιρινό κρέας, χόμινι, λαχανικά και μπαχαρικά, νόστιμο και εύκολο, γίνεται ακόμη πιο νόστιμο σιγομαγειρεμένο σε αργή χύτρα. Έχει μια γεύση που απλά δεν χορταίνεις! Πολύ νόστιμο και πολύ εύκολο να συνδυαστεί.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κονσέρβα (450 γραμμάρια) αποξηραμένους σπόρους καλαμποκιού (χόμινι), ξεπλυμένους και στραγγισμένους
1 κονσέρβα (400 γραμμάρια) ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 κονσέρβα (400 γραμμάρια) ντομάτες κομμένες σε κύβους με ήπιο πράσινο τσίλι
1 κουτί (280 γραμμάρια) πράσινη σάλτσα enchilada
2 μέτρια καρότα, ψιλοκομμένα
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο κύμινο
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κιλό χοιρινά παϊδάκια χωριάτικα χωρίς κόκαλα
Φέτες λάιμ και αλεσμένο κόλιανδρο
Τορτίγιες καλαμποκιού, προαιρετικά
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Σε μια χύτρα αργού μαγειρέματος βάλτε τα πρώτα 9 συστατικά. Προσθέστε το χοιρινό. Μαγειρέψτε, σκεπασμένο, σε χαμηλή θερμοκρασία για 3-4 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει το χοιρινό.
Βήμα 2
Αφαιρέστε το χοιρινό από την αργή χύτρα και κόψτε το σε μπουκίτσες. Ξαναβάλτε τα στην αργή κουζίνα. Σερβίρουμε με φέτες λάιμ, κόλιαντρο και, αν θέλουμε, τορτίγιες καλαμποκιού.
Καλή όρεξη!