Μια παραδοσιακή συνταγή της κινέζικης κουζίνας για ένα τραγανό ορεκτικό πολύ συνηθισμένο στα περισσότερα κινέζικα εστιατόρια. Το καβούρι rangoon είναι ένα ορεκτικό με περιτυλίγματα wonton γεμιστά με καβούρι, τυρί κρέμα, κρεμμυδάκι και σάλτσα. Τραγανό και πεντανόστιμο, θα σας ενθουσιάσει! Μπορείτε να το τηγανίσετε, αντί να το ψήσετε.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
σπρέι μαγειρικής
1 συσκευασία (220 γραμμάρια) τυρί κρέμα
1 κονσέρβα (180 γραμμάρια) καβούρι, στραγγισμένο και ξεφλουδισμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα worcestershire
½ κουταλάκι του γλυκού ελαφριά σάλτσα σόγιας
48 περιτυλίγματα wonton
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Ψεκάστε ελαφρά ένα ταψί με μαγειρικό σπρέι.
Βήμα 2
Βάλτε μαζί σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, το καβούρι, τα πράσινα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τη σάλτσα worcestershire και τη σάλτσα σόγιας.
Βήμα 3
Για να μην στεγνώσουν τα περιτυλίγματα wonton, ετοιμάστε μόνο ένα ή δύο rangoon κάθε φορά, κρατώντας τα άλλα περιτυλίγματα κάτω από μια υγρή πετσέτα. Τοποθετήστε 1 κουταλάκι του γλυκού γέμιση καβουριού στο κέντρο κάθε περιτυλίγματος wonton. Βρέξτε τις άκρες με νερό και διπλώστε το περιτύλιγμα διαγώνια για να σχηματίσετε ένα τρίγωνο, πιέζοντας τις άκρες για να σφραγίσετε και πιέζοντας προς τα έξω τυχόν θύλακες αέρα. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα περιτυλίγματα wonton και τη γέμιση καβουριών.
Βήμα 4
Τοποθετήστε τα rangoon στο ταψί και ψεκάστε ελαφρά με μαγειρικό σπρέι.
Βήμα 5
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν, για 12 με 15 λεπτά.
Καλή όρεξη!