Δοκιμάστε αυτή την κινέζικη συνταγή για μοσχαράκι με κρεμμυδάκια. Αυτή η μογγολική συνταγή μοσχαρίσιου κρέατος με κρεμμυδάκια έχει μια σάλτσα με βάση τη σόγια για ένα πιάτο με μοσχαράκι κινέζικου στιλ. Γίνεται υπέροχο, με γεύση ακριβώς όπως σε πακέτο! Σερβίρεται ιδανικά πάνω από μαλακά νουντλς ρυζιού ή ρύζι. Απολαύστε το!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 κουταλάκια του γλυκού φυτικό λάδι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένη φρέσκια ρίζα τζίντζερ
⅔ φλιτζάνι σκούρα καστανή ζάχαρη
½ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
½ φλιτζάνι νερό
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε φέτες πάχους μισού εκατοστού
¼ φλιτζάνι κορν φλάουερ
1 φλιτζάνι φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λωρίδες 5 εκατοστών
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε 2 κουταλάκια του γλυκού φυτικό λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και το τζίντζερ. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να μυρίσει, περίπου για 30 δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε την μαύρη ζάχαρη, τη σάλτσα σόγιας και το νερό. Αυξήστε τη θερμότητα σε μέτρια-υψηλή. Ανακατεύουμε μέχρι να βράσει η σάλτσα και να πήξει ελαφρώς, περίπου για 4 λεπτά. Βγάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 2
Τοποθετήστε το μοσχαρίσιο κρέας σε ένα μεγάλο μπολ. Βάλτε το κορν φλάουερ και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθεί καλά το κρέας. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος του κορν φλάουερ, περίπου για 10 λεπτά.
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι στους 190 βαθμούς.
Βήμα 4
Τινάξτε το περίσσιο κορν φλάουερ από τις φέτες του μοσχαρίσιου κρέατος και ρίξτε το στο καυτό λάδι, λίγο κάθε φορά, ανακατεύοντας για λίγο και τηγανίζετε μέχρι να γίνουν τραγανές οι άκρες, περίπου για 2 λεπτά. Αφαιρέστε το κρέας με μια μεγάλη τρυπητή κουτάλα. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Βήμα 5
Αφαιρέστε το παραπανίσιο λάδι από το τηγάνι και μετά ζεστάνετε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε τις φέτες μοσχαρίσιου κρέατος και ανακατεύουμε με την έτοιμη σάλτσα. Προσθέστε τα κρεμμυδάκια και αφήστε να πάρουν μια βράση. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια και να πάρουν ένα χρώμα ανοιχτό πράσινο, περίπου 1 με 2 λεπτά.
Καλή όρεξη!