Μια κινέζικη συνταγή τύπου Χονγκ Κονγκ για να μαγειρέψετε γαρίδες με μέλι και καρύδια. Οι τραγανές γαρίδες ρίχνονται σε μια κρεμώδη σάλτσα και ολοκληρώνονται με καρύδια επικαλυμμένα με ζάχαρη. Ενα πιάτο εντυπωσιακό και ταυτόχρονα πολύ νόστιμο, μπορείτε να το ετοιμάσετε χωρίς καμία δυσκολία. Θα το απολαύσετε σίγουρα και θα εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 φλιτζάνι νερό
⅔ φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι καρύδια
4 μεγάλα ασπράδια αυγών
⅔ φλιτζάνι ρυζάλευρο
1 φλιτζάνι φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
½ κιλό μεγάλες γαρίδες, ξεφλουδισμένες
¼ φλιτζάνι μαγιονέζα
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας κονσερβοποιημένο ζαχαρούχο γάλα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ανακατεύουμε μαζί το νερό και τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε τα καρύδια. Βράζουμε για 2 λεπτά, στη συνέχεια στραγγίζουμε και τοποθετούμε τα καρύδια σε μια λαμαρίνα για να στεγνώσουν.
Βήμα 2
Χτυπάμε τα ασπράδια σε ένα μεσαίο μπολ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ριζάλευρο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κουρκούτι και να αποκτήσει μια κολλώδη υφή.
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Βήμα 4
Βουτήξτε τις γαρίδες στο κουρκούτι ριζάλευρου και στη συνέχεια τηγανίστε τις σε παρτίδες στο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν, περίπου για 5 λεπτά. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Βήμα 5
Ανακατέψτε τη μαγιονέζα, το μέλι και το ζαχαρούχο γάλα σε ένα μέτριο μπολ σερβιρίσματος. Προσθέστε τις τηγανητές γαρίδες και τις περιχύστε με τη σάλτσα. Πασπαλίζουμε από πάνω με ζαχαρωμένα καρύδια και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!