Ιαπωνική Κουζίνα

Σαλάτα με αβοκάντο με σουσάμι και νουντλς soba

Σαλάτα με αβοκάντο με σουσάμι και νουντλς soba

Μια γνήσια ιαπωνική συνταγή για σαλάτα με αβοκάντο με σουσάμι και νουντλς soba. Ενα εκπληκτικό πιάτο με νουντλς soba, ζεστό καπνιστό σολομό, φέτες αβοκάντο και ελαφριά σάλτσα σουσαμιού. Aυτή η φρέσκια και εύκολη συνταγή είναι γεμάτη καλά λιπαρά. Εχει εύκολη προετοιμασία και κάνει ένα υπέροχο δείπνο ή μεσημεριανό γεύμα.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

270 γραμμάρια νουντλς φαγόπυρου (soba)
1/3 φλιτζάνι έτοιμο ντρέσινγκ σουσαμιού (βλ. σημείωση)
2 κουταλιές της σούπας μαύρο σουσάμι
2 κουταλιές της σούπας λευκό σουσάμι
2 μεγάλα αβοκάντο, κομμένα σε φέτες
2 φλιτζάνια τριμμένο κόκκινο λάχανο
1 μέτριο κολοκυθάκι, ζουλιέν (βλ. σημείωση)
200 γραμμάρια ζεστή καπνιστή πέστροφα
1⁄2 αγγούρι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1⁄4 φλιτζάνι τζίντζερ τουρσί
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φύκι νόρι
baby λαχανάκια, για να σερβίρετε

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει. Προσθέστε τα νουνλς και μαγειρέψτε για 5-6 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν. Στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Στραγγίζουμε καλά. Τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ με το μισό ντρέσινγκ σουσαμιού και ανακατεύουμε απαλά να καλυφθεί
Βήμα 2
Τοποθετούμε και τα δύο σουσάμια σε ένα μικρό πιάτο και τα ανακατεύουμε. Πιέστε τη μία πλευρά από κάθε φέτα αβοκάντο μέσα στο σουσάμι
Βήμα 3
Μοιράστε τα νουντλς, το λάχανο και τα κολοκυθάκια σε μπολ. Από πάνω βάζουμε αβοκάντο, πέστροφα, αγγούρι και τζίντζερ. Περιχύστε από πάνω το υπόλοιπο ντρέσινγκ και απλώστε τα νόρι και τα λαχανάκια

Συμβουλές του Σεφ:
Το έτοιμο ντρέσινγκ σουσαμιού είναι διαθέσιμο στα περισσότερα σούπερ μάρκετ και επίσης στα ασιατικά σούπερ μάρκετ
Για να κόψετε τα κολοκυθάκια, χρησιμοποιήστε έναν αποφλοιωτή λαχανικών ή εναλλακτικά απλά κόψτε σε μικρές μακρόστενες λωρίδες χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι

Καλή όρεξη!