Δοκιμάστε αυτή την αμερικάνικη συνταγή για τηγανίτες κοτόπουλου και λαχανικών με βούτυρο. Χρησιμοποιήστε μια ήπια σάλτσα κοτόπουλου με βούτυρο για να εμπλουτίσετε αυτές τις τηγανίτες με γλυκοπατάτες και κοτόπουλο! Τόσο τραγανές και γευστικές, αυτές οι λαχταριστές τηγανίτες είναι ιδανικές για οικογενειακά δείπνα!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
400 γραμμάρια γλυκοπατάτα, ξεφλουδισμένη και χοντροκομμένη
300 γραμμάρια καλαμπόκι κονσέρβα, στραγγισμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες, συν επιπλέον για γαρνίρισμα
200 γραμμάρια μαγειρεμένο κοτόπουλο, κομμένο σε μικρά κομματάκια
1 φλιτζάνι (150 γραμμάρια) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ φλιτζάνι (60 ml) κρέμα γάλακτος
2 αυγά
150 γραμμάρια σάλτσα κοτόπουλου με βούτυρο
Φυτικό λάδι για τηγάνισμα
Φύλλα δυόσμου για γαρνίρισμα
Ινδικό ντιπ ράιτα, τσάτνεϊ μάνγκο, ινδική πίτα ρότι και σαλάτα αγγουριού με μαρούλι για σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάλτε μαζί τη γλυκοπατάτα, το καλαμπόκι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το κοτόπουλο, το αλεύρι και το αλάτι και ανακατέψτε τα καλά. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά και την σάλτσα κοτόπουλου και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε μέσα ¼ φλιτζάνι από το μείγμα, απλώνοντάς το ελαφρά για να φτιάξετε μια τηγανίτα (πλάτους περίπου 10 εκ.). Επαναλάβετε για να κάνετε άλλες τρείς. Μαγειρέψτε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν
Βήμα 3
Μεταφέρετέ τις σε στρωμένο δίσκο. Καλύψτε τις για να διατηρηθούν ζεστές. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα για να φτιάξετε περίπου 12 τηγανίτες
Βήμα 4
Σερβίρετε τις τηγανίτες με ζεστό ρότι και από πάνω με δυόσμο, ράϊτ και τσάτνεϊ μάνγκο. Γαρνίρουμε με έξτρα δυόσμο και σερβίρουμε σαλάτα με αγγούρι και μαρούλι
Συμβουλές του Σεφ:
Μπορείτε να χρησιμοποιήστε ψητό κοτόπουλο ή κοτόπουλο μπάρμπεκιου.
Αυτές οι τηγανητές μπορούν να γίνουν την προηγούμενη μέρα και να ξαναζεσταθούν σε χαμηλή φωτιά.
Καλή όρεξη!