Ελληνική Κουζίνα

Πίτα με κοτόπουλο και μανιτάρια

Πίτα με κοτόπουλο και μανιτάρια

Απίστευτα εύκολη και νόστιμη πίτα με κοτόπουλο και μανιτάρια και από πάνω με σφολιάτα. Με αυτή την συνταγή της ελληνικής κουζίνας μπορείτε να φτιάξετε ατομικές πίτες χρησιμοποιώντας φορμάκια ραμεκίν, ή να χρησιμοποιήσετε όλη την τη γέμιση μαζί για μια μεγάλη πίτα. Οπως και να την ετοιμάσετε, είναι απίστευτα νόστιμη και λαχταριστή!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
500 γραμμάρια φιλέτα μπούτι κοτόπουλου, κομμένα σε κύβους 3 εκατοστών
2 συσκευασίες (x 250 γραμμάρια) μανιτάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές φέτες
50 γραμμάρια βούτυρο
1/4 φλιτζάνι (35 γραμμάρια) απλό αλεύρι
1 ½ κουταλάκι του γλυκού μείγμα μπαχαρικών
2 φλιτζάνια (500 ml) γάλα
1 φλιτζάνι μπιζέλια κατεψυγμένα
2 φύλλα σφολιάτας, ξεπαγωμένα, στο ψυγείο
1 κρόκος αυγού
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο. Σε παρτίδες, ψήνουμε το κοτόπουλο για 5 λεπτά, γυρίζοντας, μέχρι να ροδίσει, στη συνέχεια το βγάζουμε από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 2
Προσθέστε τα μανιτάρια, μαγειρέψτε για 4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν, ανακατεύοντας συχνά το τηγάνι, στη συνέχεια βγάλτε τα και αφήστε τα στην άκρη.
Βήμα 3
Χαμηλώστε τη φωτιά. Λιώστε το βούτυρο στο τηγάνι και στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι και το μείγμα μπαχαρικών. Μαγειρέψτε για 1 λεπτό πριν ρίξετε σταδιακά το γάλα μέχρι να πήξει ελαφρά.
Βήμα 4
Ξαναβάλτε το κοτόπουλο και τα μανιτάρια στο τηγάνι και αλατοπιπερώστε. Μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ και αφήστε το να κρυώσει.
Βήμα 5
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C. Βγάζετε τα ξεπαγωμένα φύλλα ζύμης από το ψυγείο και κόβετε κάθε φύλλο στη μέση και τα τοποθετείτε το ένα πάνω στο άλλο. Χρησιμοποιώντας έναν πλάστη, απλώστε τη ζύμη σε ένα παραλληλόγραμμο πάχους 4 χιλιοστών που να ταιριάζει στο μέγεθος ενός ορθογώνιου ταψιού.
Βήμα 6
Ρίξτε τα κατεψυγμένα μπιζέλια μέσα στο μείγμα της γέμισης της πίτας να ενωθούν και μετά μεταφέρετέ τα στο ταψί. Τοποθετούμε τη ζύμη από πάνω να τα σκεπάσει, πιέζοντας τις άκρες με ένα πιρούνι για να κλείσει η γέμιση. Κάντε μια μικρή τομή στο κέντρο της πίτας για να βγαίνει ο ατμός.
Βήμα 7
Αλείψτε τον κρόκο του αυγού πάνω από την επιφάνεια της πίτας και στη συνέχεια ψήστε στο φούρνο για 35-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη. Σερβίρετε αμέσως.

Καλή όρεξη!