Αμερικάνικη Κουζίνα

Γλυκόξινη σούπα κοτόπουλου, μποκ τσόι και νουντλς

Γλυκόξινη σούπα κοτόπουλου, μποκ τσόι και νουντλς

Μια αμερικάνικη συνταγή για μια υπέροχη γλυκόξινη σούπα που είναι γεμάτη λαχανικά, νουντλς και κοτόπουλο. Ένα πλούσιο γεύμα με ένα εξαίσιο μείγμα από φρέσκα λαχανικά. Ενα απολαυστικό πιάτο που συνδυάζει τέλεια τις γεύσεις των λαχανικών και του κοτόπουλου και τα αρώματα των μπαχαρικών. Μια σούπα που είναι ακόμα καλύτερη την επόμενη μέρα!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

6 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 λάιμ, χοντροκομμένα
3 μικρές κόκκινες πιπεριές τσίλι, ξεσποριασμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
4 φύλλα kaffir lime, κομμένα σε λεπτές φέτες
400 γραμμάρια φιλέτα κοτόπουλου, κομμένα στη μέση
150 γραμμάρια νουντλς ρυζιού
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα ψαριού
1 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ
300 γραμμάρια χοντροκομμένα φύλλα από λαχανάκια baby μποκ τσόι
½ φλιτζάνι φύτρες φασολιών, κομμένες
1 φλιτζάνι κόλιανδρο και φύλλα δυόσμου, για το σερβίρισμα
Φέτες λάιμ και επιπλέον μικρό κόκκινο τσίλι κομμένο σε φέτες, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάζουμε το ζωμό να βράσει σε μια μέτρια κατσαρόλα (με καπάκι) σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο, το λάιμ, τα τρία τέταρτα των τσίλι και τα μισά φύλλα kaffir lime. Σκεπάζουμε και βράζουμε για 3 λεπτά για να αναπτυχθούν οι γεύσεις. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή. Προσθέστε το κοτόπουλο και σιγοβράστε, μερικώς καλυμμένο και γυρίζοντας το κοτόπουλο περιστασιακά, για 5-6 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο. Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο να κρυώσει ελαφρά. Αφήστε το στην άκρη
Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα νουντλς ρυζιού σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Ψιλοκόψτε το κοτόπουλο και το αφήνουμε και αυτό στην άκρη
Βήμα 3
Σουρώνετε το μείγμα ζωμού σε μια μεγάλη ανθεκτική στη θερμότητα κανάτα ή μπολ (πετάξτε τα αρωματικά). Ξαναβάλτε τον στραγγισμένο ζωμό στην κατσαρόλα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τη σάλτσα ψαριού, τη ζάχαρη, το χυμό λάιμ και τα υπόλοιπα τσίλι στη σούπα. Ανακατέψτε το λαχανάκι μποκ τσόι και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθεί
Βήμα 4
Μοιράζουμε τα νουντλς και το τριμμένο κοτόπουλο στα μπολ σερβιρίσματος. Ρίξτε τη σούπα πάνω από το ζωμό κοτόπουλου που βράζει. Ρίχνουμε από πάνω τα φύλλα κόλιανδρου και μέντας και τα υπόλοιπα τριμμένα φύλλα kaffir lime. Σερβίρουμε με φέτες λάιμ και επιπλέον κόκκινο τσίλι κομμένο σε φέτες

Καλή όρεξη!