Ενα πουρές για τους φίλους της βίγκαν διατροφής-και όχι μόνο. Αυτός ο πουρές πατάτας με γάλα αμύγδαλου και σκόρδο, χρειάζεται μόνο λίγα υλικά και ελάχιστο χρόνο και κόπο για να γίνει. Το γάλα αμύγδαλου δίνει μια υπέροχη υφή στις πολτοποιημένες πατάτες, ενώ το σκόρδο και το σχοινόπρασο απογειώνουν την γεύση και την εμφάνισή του!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
3 κουταλάκια του γλυκού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κιλό πατάτες, χωρίς φλούδα, κομμένες σε κύβους 2 εκατοστών (περίπου 4 πατάτες)
1 φλιτζάνι απλό γάλα αμύγδαλου χωρίς ζάχαρη (ή άλλο φυτικό γάλα), ζεστό, συν κι άλλο αν χρειάζεται
Αλάτι
2 κουταλιές της σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο (περίπου το 1/4 από ένα μικρό ματσάκι), συν περισσότερες για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C. Τοποθετήστε το σκόρδο σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, περιχύστε με 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι, τυλίξτε και ψήστε το μέχρι να μαλακώσει πολύ, περίπου για 20 λεπτά.
Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, βάλτε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα, καλύψτε κατά 2,5 εκατοστά με κρύο νερό και αφήστε τις να βράσουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν πολύ οι πατάτες, περίπου για 20 λεπτά. Σουρώνουμε και ξαναβάζουμε τις πατάτες στην κατσαρόλα.
Βήμα 3
Προσθέστε το ψημένο σκόρδο με τον χυμό που έχει μαζευτεί, το γάλα αμυγδάλου, τα υπόλοιπα 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι και 1 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι στις πατάτες. Λιώστε τις με έναν πολτοποιητή πατάτας μέχρι να ομογενοποιηθούν ή να αποκτήσουν την επιθυμητή συνοχή, προσθέτοντας επιπλέον γάλα αμυγδάλου εάν χρειάζεται. Ρίξτε το σχοινόπρασο και προσθέστε αλάτι κατά τις προτιμήσεις σας. Μεταφέρετε τις πατάτες σε ένα μπολ σερβιρίσματος, γαρνίρετε με επιπλέον σχοινόπρασο και σερβίρετε.
Καλή όρεξη!