Βραζιλιάνικη Κουζίνα

Βραζιλιάνικο κέικ καρότου

Βραζιλιάνικο κέικ καρότου

Αγαπάτε το κέικ καρότου; Δοκιμάστε αυτή την καταπληκτική βραζιλιάνικη συνταγή, για να ετοιμάσετε ένα ασυνήθιστο και πρωτοποριακό επιδόρπιο, με το καρότο να κάνει όλη τη διαφορά. Ενα κέικ που γίνεται εύκολα και απροβλημάτιστα, ενώ η επικάλυψη σοκολάτας το κάνει ακόμη πιο λαχταριστό και το οδηγεί σε νέα επίπεδα νοστιμιάς.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

250 ml φυτικό λάδι, συν επιπλέον για την φόρμα
260 γραμμάρια αλεύρι
400 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 μέτρια καρότα (περίπου 250 γραμμάρια), ξεφλουδισμένα και χοντροκομμένα
2 αυγά
Για την επικάλυψη σοκολάτας:
250 ml γάλα
30 γραμμάρια κακάο σε σκόνη
60 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180C. Λαδώνουμε και στρώνουμε τη βάση μιας φόρμας για κέικ 20 εκατοστών σε σχήμα ελατηρίου. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ και το αφήνουμε στην άκρη. Ρίξτε το λάδι, τα καρότα και τα αυγά στο μπλέντερ, χτυπήστε τα καλά και μετά ρίξτε τα στο μείγμα με το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια ζύμη.

Βήμα 2
Ρίξτε τη ζύμη στη φόρμα του κέικ και ανακινήστε τη για να φύγουν οι φυσαλίδες αέρα. Ψήστε για 45 λεπτά έως 1 ώρα, μέχρι να βγει καθαρό ένα καθαρό μαχαίρι ή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στη μέση. Αν η μέση είναι κολλώδης, ξαναβάζετε στο φούρνο για άλλα 5 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο ταψί.

Βήμα 3
Για την επικάλυψη, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, το κακάο και τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη (περίπου 5 λεπτά), δημιουργώντας ένα πηχτό, γυαλιστερό γλάσο.

Βήμα 4
Αφαιρέστε το κέικ από τη φόρμα και ισοπεδώστε το επάνω μέρος χρησιμοποιώντας ένα οδοντωτό μαχαίρι και στη συνέχεια αναποδογυρίστε το ώστε το κάτω μέρος να γίνει το πάνω μέρος. Τρυπήστε το παντού, χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι ή οδοντογλυφίδα και βάλτε το σε μια σχάρα με ένα δίσκο ή ένα μεγάλο μπολ από κάτω. Ρίξτε την επικάλυψη σοκολάτας πάνω από το κέικ σε δόσεις μέχρι να απορροφηθεί όλη. Μπορείτε να ξαναχρησιμοποιήσετε όση από την επικάλυψη έπεσε στο δίσκο ή στο μπολ. Σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!