Ελληνική Κουζίνα

Ελληνικό ψητό κοτόπουλο

Ελληνικό ψητό κοτόπουλο

Ελληνικό ψητό κοτόπουλο: Αυτή η εύκολη ελληνική συνταγή είναι ίσως η πιο γρήγορη και απλή συνταγή, που δεν λείπει από κανένα ελληνικό σπίτι. Με λίγα μόνο υλικά, όπως κοτόπουλο, πατάτες, ελιές, φέτα και λίγα μπαχαρικά, μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας μόνο ένα ταψί. Αφήστε την πέτσα στα μπούτια για να γίνει πιο ζουμερό το ψητό κοτόπουλο.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

750 γραμμάρια πατάτες, κομμένες σε χοντρές φέτες κατά μήκος
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
8 μπούτια κοτόπουλου, με την πέτσα και το κόκαλο
300 γραμμάρια ντοματίνια
100 γραμμάρια μαύρες ελιές
½ μικρή συσκευασία ρίγανη
1 συσκευασία (200 γραμμάρια) φέτα, θρυμματισμένη σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. Βάζουμε τις πατάτες σε ταψί και τις περιχύνουμε με το μισό λάδι. Τοποθετήστε τα μπούτια κοτόπουλου από πάνω, περιχύστε με το υπόλοιπο λάδι και αλατοπιπερώστε. Ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά.

Βήμα 2
Προσθέστε τα ντοματίνια, τις ελιές, τα φύλλα ρίγανης και τη φέτα και στη συνέχεια περιχύστε με το ξύδι από κόκκινο κρασί. Ξαναβάλτε τα στο φούρνο για άλλα 25-30 λεπτά μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί και να ροδίσει. Σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!