Ιρλανδικό τιραμισού με κρέμα: Μπορείτε να φτιάξετε με αυτή την συνταγή της ιρλανδικής κουζίνας αυτό το εξαίσιο γλυκό. Μπορείτε να το ετοιμάσετε εκ των προτέρων για να εξοικονομήσετε χρόνο όταν διοργανώνετε ένα πάρτι. Φτιαγμένο με ιρλανδικό λικέρ κρέμας, είναι ένα επιδόρπιο πραγματικά υπέροχο.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
4 αυγά
100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
500 γραμμάρια μαλακό τυρί μασκαρπόνε
100 ml λικέρ ιρλανδικής κρέμας
300 ml δυνατός καφές, φτιαγμένος με 2 κουταλιές της σούπας κόκκους καφέ και 300 ml βραστό νερό
175 γραμμάρια σαβουαγιάρ
25 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
2 κουταλάκι του γλυκού κακάο σε σκόνη
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Χωρίζουμε τα ασπράδια και τους κρόκους σε δύο μεγάλα μπολ. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν. Προσθέστε τη ζάχαρη στους κρόκους και χτυπήστε ξανά μέχρι να γίνει παχύρρευστο και αφρώδες – αυτό θα διαρκέσει περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε και χτυπήστε καλά το μασκαρπόνε και το λικέρ κρέμας στους κρόκους των αυγών. Απλώστε προσεκτικά τα ασπράδια στο μείγμα μασκαρπόνε με ένα μεγάλο μεταλλικό κουτάλι για να κρατήσει όσο περισσότερο αέρα γίνεται.
Βήμα 2
Ετοιμάστε το πιάτο σερβιρίσματος σας. Ρίξτε τον καφέ σε ένα ρηχό σκεύος και βουτήξτε μερικά σαβουαγιάρ τη φορά, γυρίζοντάς τα για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να μουλιάσουν κάπως, αλλά όχι να μουσκέψουν πολύ. Στρώστε τα στο ταψί μέχρι να χρησιμοποιήσετε τα μισά σαβουαγιάρ και στη συνέχεια απλώστε ομοιόμορφα το μισό από το κρεμώδες μείγμα. Χρησιμοποιώντας τη χοντρή πλευρά του τρίφτη, τρίψτε το μεγαλύτερο μέρος της σοκολάτας και μετά επαναλάβετε τις στρώσεις σαβουαγιάρ και κρέμα (πρέπει να καταναλώσετε όλο τον καφέ). Αν θέλετε ένα όμορφο φινίρισμα, μπορείτε να ρίξετε την τελική στρώση κρέμας.
Βήμα 3
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει για λίγες ώρες ή όλη τη νύχτα. Αυτό μπορεί πλέον να διατηρηθεί στο ψυγείο για έως και δύο ημέρες. Για το σερβίρισμα πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο και τρίβουμε την υπόλοιπη σοκολάτα.
Καλή όρεξη!