Θέλετε να ξεφύγετε από την καθημερινή πρωινή ρουτίνα; Ξεκινήστε τη μέρα σας με στυλ με μια απολαυστική στοίβα τηγανίτες με κομπόστα φρούτων. Με αυτή την συνταγή της αμερικάνικης κουζίνας, θα μπορέσετε να ετοιμάσετε χωρίς πολύ κόπο, ένα υπέροχο πρωινό με κομπόστα από κατεψυγμένα φρούτα, που θα σας κάνει να έχετε καλή διάθεση όλη την υπόλοιπη μέρα!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
Για την κομπόστα:
500 γραμμάρια κατεψυγμένα ανάμεικτα καλοκαιρινά φρούτα
100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Για τις τηγανίτες:
250 ml γάλα πλήρες
2 αυγά
4 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο, συν επιπλέον για το τηγάνισμα
175 γραμμάρια αλεύρι
4 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Για να φτιάξετε την κομπόστα, βάζετε όλα τα υλικά σε μια μέτρια κατσαρόλα με 1 κουταλιά της σούπας νερό. Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά μέχρι να ζεσταθεί και να σιροπιαστεί.
Βήμα 2
Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε τις τηγανίτες. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα υγρά υλικά, δηλαδή το γάλα, τα αυγά και το λάδι. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα ξηρά υλικά, δηλαδή το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Ανακατεύουμε τα ξηρά υλικά και μετά ρίχνουμε σιγά σιγά τα υγρά υλικά και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν και να γίνουν ένα κουρκούτι.
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι. Ρίξτε μέσα κουταλιές περίπου 75 ml από το κουρκούτι. Όταν σχηματιστούν φουσκάλες από πάνω, αναποδογυρίστε τις τηγανίτες και ροδίστε την άλλη πλευρά. Κρατάμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση, ώστε να ψηθούν και στη μέση. Διατηρήστε τις ζεστές σε χαμηλή θερμοκρασία στον φούρνο, ενώ συνεχίζετε να φτιάχνετε τηγανίτες με το υπόλοιπο κουρκούτι.
Βήμα 4
Σερβίρετέ τις ρίχνοντας από πάνω την κομπόστα ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλή όρεξη!