Αφράτες ιαπωνικές τηγανίτες: Μια χαρακτηριστική συνταγή της ιαπωνικής κουζίνας για να ετοιμάστε αυτές τις χορταστικές και αφράτες γιαπωνέζικες τηγανίτες. Ενα λαχταριστό επιδόρπιο, κάπως διαφορετικό από τα συνηθισμένα, ιδανικό για το επόμενο πρωινό σας ή για brunch. Δοκιμάστε τις και απολαύστε τις!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
150 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
2 αυγά
1 κουταλιά της σούπας κραμβέλαιο (λάδι κανόλα), ηλιέλαιο ή σταφυλέλαιο
180 ml γάλα
εκχύλισμα βανίλιας
σπρέι λαδιού για μαγείρεμα ή μαγειρικό λάδι με ήπια γεύση
σιρόπι σφενδάμου, παγωτό, τραγανό μπέικον, μούρα.
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και προσθέτουμε τα αυγά και το λάδι. Τα ανακατεύετε και μετά προσθέτετε σταδιακά το γάλα και χτυπάτε με ένα σύρμα. Μπορείτε επίσης να βάλετε την παρτίδα σε ένα μπλέντερ και να τη χτυπήσετε. Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει κουρκούτι (είναι καλύτερα να χρησιμοποιηθεί άμεσα).
Βήμα 2
Βάζετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και βάζετε μέσα ένα ή δύο αντικολλητικά τσέρκια (ύψους περίπου 3,5 εκατοστών). Ψεκάστε (ή αλείψτε) ελαφρά με λάδι το τηγάνι καθώς και μέσα στα τσέρκια. Γεμίστε τα (όχι περισσότερο από τα ¾) με κουρκούτι, στη συνέχεια, σκεπάστε το τηγάνι με ένα καπάκι και μαγειρέψτε τις τηγανίτες για περίπου 10 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά. Μέχρι αυτή τη στιγμή, η κορυφή της τηγανίτας θα πρέπει να είναι καλυμμένη με μικρές φυσαλίδες και να φαίνεται στεγνή γύρω από τις άκρες.
Βήμα 3
Αναποδογυρίστε πολύ προσεκτικά τις τηγανίτες. Μπορείτε να το κάνετε αυτό σηκώνοντας κάθε τηγανίτα στο τσέρκι της πάνω στο καπάκι και στη συνέχεια αναποδογυρίζοντας το τηγάνι από πάνω τους και αφαιρέσετε το καπάκι. Μαγειρέψτε για άλλα 1-2 λεπτά. Διατηρήστε τις ζεστές όσο μαγειρεύετε το υπόλοιπο κουρκούτι. Στοιβάζετε και σερβίρετε με την αγαπημένη σας γαρνιτούρα.
Καλή όρεξη: