Vegan tiffin: Μια υπέροχη συνταγή της vegan κουζίνας , για να φτιάξετε υπέροχα vegan τετράγωνα tiffin ως εορταστική απόλαυση, γεμάτα με χριστουγεννιάτικα υλικά, όπως μπισκότα τζίντζερ, αποξηραμένα κράνμερι και φιστίκια Αιγίνης. Είναι υπέροχα για πάρτι. Το tiffin είναι μια ινδική αγγλική λέξη για ένα ελαφρύ πρωινό ή ένα ελαφρύ γεύμα την ώρα του τσαγιού. Το ginger nut ή μπισκότο τζίντζερ είναι ένα μπισκότο με γεύση τζίντζερ, αρωματισμένο με διάφορα μπαχαρικά, όπως κανέλα, μελάσα και γαρύφαλλο. Κάντε λοιπόν τα δικά σας tiffin και απολαύστε τα!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
75 γραμμάρια λάδι καρύδας, συν επιπλέον για την κονσέρβα
200 γραμμάρια vegan μαύρη σοκολάτα (τουλάχιστον 70%), χοντροκομμένη
2 κουταλιές της σούπας σιρόπι
200 γραμμάρια vegan μπισκότα τζίντζερ (ginger nuts)
100 γραμμάρια αποξηραμένα κράνμπερι
50 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης, καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Λαδώνουμε ελαφρά μια τετράγωνη φόρμα για μπράουνις 20 εκατοστών με λάδι καρύδας και στρώνουμε τη βάση με λαδόκολλα. Λιώστε τη σοκολάτα με το λάδι καρύδας και το σιρόπι στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να γίνει λεία και γυαλιστερή.
Βήμα 2
Σπάστε τα μπισκότα τζίντζερ σε μικρά κομμάτια σε ένα μπολ και μετά προσθέστε τα αποξηραμένα κράνμπερι και τα φιστίκια Αιγίνης. Ρίξτε τα στο μείγμα σοκολάτας και ανακατέψτε τα όλα καλά για να αναμειχθούν, στη συνέχεια ρίξτε με κουτάλι το μείγμα στη φόρμα. Χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος του κουταλιού για να εξομαλύνετε το επάνω μέρος και πιέστε το προς τα κάτω και μετά αφήστε το στο ψυγείο για 2 ώρες ή μέχρι να σφίξει. Μόλις δέσει, κόψτε σε 25 μίνι τετράγωνα. Διατηρείται για μια εβδομάδα στο ψυγείο.
Καλή όρεξη!