Ιταλική Κουζίνα

Ιταλική σούπα με φασόλια, κολοκύθα και πλιγούρι

Ιταλική σούπα με φασόλια, κολοκύθα και πλιγούρι

Δείτε αυτή την συνταγή της ιταλικής κουζίνας και ετοιμάστε μια εκπληκτική σούπα με φασόλια, κολοκύθα και πλιγούρι. Ενα πολύ νόστιμο και απολαυστικό πιάτο, υγιεινό και χαμηλών θερμίδων, ιδανικό για να ζεσταθείτε τα κρύα βράδια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δημητριακά αντί για πλιγούρι. Σερβίρετε αυτό το υπέροχο γεύμα με ένα κομμάτι φρέσκο ψωμί για βούτημα.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, συν επιπλέον για το σερβίρισμα
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κοτσάνι σέλινο, κομμένο σε κύβους
750 γραμμάρια κολοκύθα, ξεφλουδισμένη, ξεσποριασμένη και κομμένη σε μικρά κομμάτια
1 καρότο, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
1,2 λίτρο ζωμός κοτόπουλου ή ζωμός λαχανικών
75 γραμμάρια πλιγούρι ή ανάμεικτα δημητριακά
50-80 γραμμάρια φλούδες παρμεζάνας, συν μερικά τρίμματα για το σερβίρισμα
1 συσκευασία (400 γραμμάρια) φασόλια, στραγγισμένα
2 χούφτες σπανάκι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό ή 8 ολόκληρα φύλλα φασκόμηλου

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σέλινο, την κολοκύθα και το καρότο και μαγειρέψτε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα τα λαχανικά. Προσθέστε λίγο νερό και λίγο καρύκευμα, στη συνέχεια σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε τα λαχανικά να ψηθούν σε πολύ χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.

Βήμα 2
Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλα δύο λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε τον ντοματοπελτέ, το ζωμό, το πλιγούρι ή τα δημητριακά, τις φλούδες της παρμεζάνας και λίγο καρύκευμα. Σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά, προσθέτοντας τα φασόλια στα τελευταία 5 λεπτά. Στα τελευταία λεπτά, προσθέστε το σπανάκι και μετά δοκιμάστε για καρύκευμα.

Βήμα 3
Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε φασκόμηλο, τηγανίστε τα φύλλα ολόκληρα σε λίγο ελαιόλαδο πριν τα προσθέσετε στη σούπα. Αν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε μαϊντανό, μπορείτε απλώς να τον προσθέσετε απευθείας στη σούπα. Σερβίρετε με τρίμματα παρμεζάνας και λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο πάνω από κάθε πιάτο. Αφαιρούμε τις φλούδες της παρμεζάνας και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!