Ελληνική σαλάτα ζυμαρικών: Μια ελληνική συνταγή για να εφαρμόσετε μια φρέσκια και πρωτοποριακή ιδέα για να ετοιμάσετε ένα νόστιμο και εντυπωσιακό συνοδευτικό πιάτο. Μια σαλάτα με ζυμαρικά, που συνδυάζεται τέλεια με το σπανάκι και τα ντοματίνια, ενώ το τυρί και οι ελιές υπογραμμίζουν τον ελληνικό χαρακτήρα αυτού του υπέροχου πιάτου. Δοκιμάστε την και απολαύστε την!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
300 γραμμάρια ζυμαρικά φουσίλι (βίδες) ή φαρφάλες ή πέννες
1 συσκευασία (225 γραμμάρια) παρασκευασμένο φρέσκο baby σπανάκι
250 γραμμάρια ντοματίνια, κομμένα στη μέση
100 γραμμάρια ελιές Καλαμών
200 γραμμάρια τυρί φέτα, κομμένη σε χοντρά κομμάτια
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ρίξτε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό και βράστε για 10 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα το σπανάκι, ανακατεύουμε καλά και βράζουμε για άλλα 2 λεπτά. Στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και αφήνουμε να στεγνώσουν.
Βήμα 2
Ρίξτε τις ντομάτες, τις ελιές και τη φέτα σε ένα μεγάλο μπολ, τρίψτε πολύ μαύρο πιπέρι και στη συνέχεια περιχύστε από πάνω το ελαιόλαδο.
Βήμα 3
Ρίξτε μέσα τα στραγγισμένα ζυμαρικά και το σπανάκι και αφήστε τον καθένα να σερβιριστεί μόνος του.
Καλή όρεξη!