Γαλλική Κουζίνα

Η απόλυτη γαλλική ομελέτα

Η απόλυτη γαλλική ομελέτα

Η ομελέτα είναι ένα από τα πιο θεμελιώδη πιάτα στο οπλοστάσιο κάθε μάγειρα και αυτή η συνταγή της γαλλικής κουζίνας θα σας διδάξει πώς να ετοιμάσετε την απόλυτη γαλλική ομελέτα. Φρέσκα αυγά, βούτυρο και παρμεζάνα, συνδυάζονται ιδανικά με τα αρωματικά βότανα, ενώ το πασπάλισμα από πάνω με ψιλοτριμμένη γραβιέρα δίνει στο πιάτο μια εκπληκτική γεύση και υφή. Απολαύστε την!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

3 αυγά, όσο το δυνατόν πιο φρέσκα, κατά προτίμηση βιολογικά και ελευθέρας βοσκής, σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλιές ανάλατο βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
Για μαγείρεμα με βότανα:
2-3 φύλλα εστραγκόν, ψιλοκομμένα
Από 1 κουταλιά της σούπας σχοινόπρασο και μαϊντανό
Για μαγείρεμα με τυρί:
3 στρογγυλεμένες κουταλιές της σούπας ψιλοτριμμένη γραβιέρα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σπάστε τα αυγά σε ένα μπολ και χτυπήστε τα με ένα πιρούνι για να σπάσουν και να ανακατευτούν, αλλά όχι εντελώς. Με τη φωτιά μέτρια, ρίξτε μια κουταλιά βούτυρο στο τηγάνι. Πρέπει να βγάζει φυσαλίδες και να τσιτσιρίζει, αλλά όχι να ροδίσει. Πασπαλίζουμε τα αυγά με την παρμεζάνα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.

Βήμα 2
Αφήστε τα αυγά να φουσκώσουν ελαφρά για μερικά δευτερόλεπτα, μετά πάρτε ένα ξύλινο πιρούνι ή σπάτουλα και τραβήξτε απαλά το μείγμα από τα πλαϊνά του τηγανιού μερικές φορές, ώστε να μαζευτεί σε πτυχές στο κέντρο. Αφήστε για λίγα δευτερόλεπτα και μετά ανακατέψτε ξανά. Αφήνετε πάλι για λίγο και όταν ψηθεί μερικώς, ανακατεύετε λίγο πιο γρήγορα, σταματώντας μόλις το αβγό έχει μόλις ψηθεί. Με το τηγάνι στη φωτιά, ανακινήστε το μπρος-πίσω μερικές φορές για να σταθεροποιηθεί το μείγμα. Θα πρέπει να γλιστράει εύκολα στο τηγάνι και να φαίνεται απαλό και υγρό από πάνω. Αν το αφήσετε σε πολύ δυνατή φωτιά θα μαυρίσει στην κάτω πλευρά.

Βήμα 3
Πιάστε τη λαβή από κάτω. Γείρετε το τηγάνι μακριά από εσάς και αφήστε την ομελέτα να πέσει στην άκρη. Διπλώστε την πλησιέστερη σε εσάς πλευρά με το πιρούνι σας κατά ένα τρίτο και κρατήστε την να κυλήσει, ώστε η ομελέτα να πέσει σε ένα πιάτο – ή διπλώστε την στη μέση, αν είναι πιο εύκολο. Τρίψτε την άλλη κουταλιά του βουτύρου για να γλασάρει. Σερβίρετε αμέσως.

Καλή όρεξη!