Τηγανίτες με τζίντζερμπρεντ: Μια αμερικάνικη συνταγή για να ετοιμάσετε την απόλυτη χριστουγεννιάτικη απόλαυση πρωινού. Το τζίντζερμπρεντ αναφέρεται σε μια ευρεία κατηγορία ψημένων προϊόντων, συνήθως αρωματισμένων με τζίντζερ, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο και κανέλα και σιροπιασμένων με μέλι, ζάχαρη ή μελάσα. Με αυτή την συνταγή οι τηγανίτες γίνονται ελαφρώς πικάντικες με τζίντζερ και κανέλα, με σιρόπι σφενδάμου και χουρμάδες και είναι καταπληκτικές. Αξίζει να τις δοκιμάσετε!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
150 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1 αυγό
½ κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου, συν επιπλέον για σερβίρισμα
200 ml γάλα
φυτικό λάδι, για το τηγάνισμα
100 γραμμάρια χουρμάδες χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένους, για σερβίρισμα
100ml κρεμ φρες, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το τζίντζερ, την κανέλα και τη ζάχαρη με μια πρέζα αλάτι. Σε μια κανάτα βάλτε μαζί το αυγό, το σιρόπι σφενδάμου και το γάλα. Προσθέστε τα σταδιακά στα στεγνά υλικά, ανακατεύοντάς τα μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο κουρκούτι.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε πολύ λίγο λάδι σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε με κουτάλι κουρκούτι να σχηματισθούν 2-3 τηγανίτες. Τηγανίστε για 1-2 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να εμφανίζονται φυσαλίδες στην επιφάνεια, στη συνέχεια αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμα μέχρι να αφρατέψουν. Επαναλάβετε σε παρτίδες μέχρι να έχετε 10 τηγανίτες.
Βήμα 3
Σερβίρετε σε μια στοίβα, με επιπλέον σιρόπι σφενδάμου, μια σταγόνα κρέμα φρες και σκορπισμένους χουρμάδες.
Καλή όρεξη!