Μπισκότα τριπλής σοκολάτας: Αυτή η αμερικάνικη συνταγή μας δίνει μια καταπληκτική λιχουδιά. Βάζετε μέσα στη ζύμη λιωμένη σοκολάτα γάλακτος, καλύπτετε από πάνω με τριμμένη λευκή και μαύρη σοκολάτα και δημιουργείτε αυτά τα υπέροχα και λαχταριστά μπισκότα αμερικανικού τύπου. Μπορείτε να τα απολαύσετε καλύτερα ζεστά με τον καφέ σας ή με ένα κρύο ποτήρι γάλα.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
100 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
100 γραμμάρια ζάχαρη
100 γραμμάρια βούτυρο, μαλακωμένο
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
225 γραμμάρια αλεύρι
140 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος, λιωμένη
85 γραμμάρια λευκή σοκολάτα, τριμμένη σε νιφάδες ή κομμένη σε κύβους
85 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα, τριμμένη σε νιφάδες ή κομμένη σε κύβους
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. Στρώνουμε 1-2 ταψιά με λαδόκολλα. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα τις ζάχαρες και το βούτυρο, προσθέτουμε το αυγό, τη βανίλια, το αλεύρι και τη μισή λιωμένη σοκολάτα γάλακτος και ανακατεύουμε για να γίνουν μια ζύμη. Προσθέστε τα κομμάτια της σοκολάτας (λευκής και μαύρης) και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια σέσουλα παγωτού ή μια στρογγυλή κουτάλα της σούπας (σαν κουτάλι μέτρησης) για να πάρετε από την ζύμη κομμάτια σαν μπάλες και να τα ρίξετε κατευθείαν στα ταψιά.
Βήμα 2
Ψήστε σε παρτίδες για 8-9 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν – θα σφίξουν μόλις κρυώσουν. Τα μεταφέρετε προσεκτικά σε μια σχάρα και μετά περιχύστε τα με την υπόλοιπη λιωμένη σοκολάτα. Ετοιμα!
Καλή όρεξη!