Γερμανική Κουζίνα

Γερμανική τούρτα black forest

Γερμανική τούρτα black forest

Γερμανική τούρτα black forest: Μια παραδοσιακή συνταγή της γερμανικής κουζίνας για να ετοιμάσετε αυτό το διάσημο και αγαπημένο γλυκό. Η γλυκιά ζύμη κακάο είναι γεμάτη με μια υπέροχη, πλούσια, φρουτώδη γέμιση σοκολάτας και κεράσια σε αυτό το παραδεισένιο επιδόρπιο εμπνευσμένο από τη Γερμανία. Δοκιμάστε το και θα ξετρελαθείτε!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 συσκευασία (375 γραμμάρια) γλυκιά ζύμη με κρούστα, χοντροκομμένη
4 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
50 γραμμάρια αλεύρι, συν επιπλέον για το πασπάλισμα
3 μεγάλα αυγά, το 1 χωριστά ο κρόκος και το ασπράδι
75 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια
75 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος, σπασμένη σε κομμάτια
50 γραμμάρια βούτυρο, κομμένο σε κύβους
140 γραμμάρια μαρμελάδα
85 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
δυο χούφτες φρέσκα κεράσια, χωρίς κουκούτσι, συν επιπλέον για σερβίρισμα
ζάχαρη άχνη, για σερβίρισμα
κρεμ φρες, για σερβίρισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Φτιάχνουμε τη σοκολατένια ζύμη χτυπώντας σε ένα μπλέντερ τη ζύμη, 2 κουταλιές της σούπας κακάο και τη βανίλια. Απλώστε σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας μέχρι να πάρει το πάχος ενός κέρματος και βάλτε την σε μια φόρμα 22-23 εκατοστών. Αφήστε να κρυώσει για 30 λεπτά.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200C. Τρίβουμε ένα φύλλο λαδόκολλας, το ισιώνουμε και το πιέζουμε απαλά πάνω από τη ζύμη. Βάζουμε από πάνω λίγο βάρος (συνήθως φασόλια) και τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά. Αφαιρέστε την λαδόκολλα και τα φασόλια και ψήστε για 5 λεπτά ακόμα μέχρι να ψηθεί από πάνω. Αλείφουμε με το ασπράδι αυγού και ξαναβάζουμε στο φούρνο για 2 λεπτά. Αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη βάση τραγανή. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180C και απλώνουμε τη μαρμελάδα πάνω από τη βάση της τάρτας.

Βήμα 3
Λιώστε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε ένα τηγάνι με νερό που μόλις σιγοβράζει ή σε φούρνο μικροκυμάτων. Χτυπάμε τα αυγά, τον κρόκο από το 1 αυγό και τη ζάχαρη με ηλεκτρικό σύρμα για 10 ολόκληρα λεπτά μέχρι να ασπρίσουν και να πήξουν. Αφιερώστε λίγο χρόνο όταν χτυπάτε τα αυγά και τη ζάχαρη – πρέπει να είναι σαν μους. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το υπόλοιπο κακάο και τα ανακατεύουμε απαλά με τη λιωμένη σοκολάτα με μια μεγάλη μεταλλική κουτάλα.

Βήμα 4
Αδειάστε τα στη φόρμα και σκορπίστε τα κεράσια. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να φουσκώσει ελαφρώς η γέμιση αλλά ακόμα να κουνιέται ελαφρώς όταν την ανακινείτε. Αφήστε να κρυώσει για 3 ώρες ή όλη τη νύχτα, στη συνέχεια απλώστε από πάνω λίγα κεράσια και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη. Σερβίρουμε με κρεμ φρες.

Καλή όρεξη!