Αμερικάνικη Κουζίνα

Cheesecake Tia Maria

Cheesecake Tia Maria

Cheesecake Tia Maria: Μια συνταγή της αμερικάνικης κουζίνας για να ετοιμάσετε ένα υπέροχο και εντυπωσιακό επιδόρπιο αμερικανικού στυλ, ιδανικό για ειδικές περιστάσεις. Ο καφές λικέρ που χρησιμοποιείται εδώ, είναι ένα αλκοολούχο ποτό με καφεΐνη που αποτελείται από ένα σφηνάκι λικέρ, αναμειγμένο με καφέ και δίνει στο επιδόρπιο την εξαιρετική και ειδική γεύση του. Απλά απολαύστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Για την βάση μπισκότου:
85 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο ζεστό, συν επιπλέον βούτυρο για άλειμμα
14 απλά σοκολατένια μπισκότα digestive, θρυμματισμένα
Για το cheesecake:
3 συσκευασίες(x 300 γραμμάρια) τυρί κρέμα, με πλήρη λιπαρά
200 γραμμάρια ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας λικέρ καφέ
3 μεγάλα αυγά
1 κουτί (285 ml) κρέμα γάλακτος
Για την επικάλυψη:
1 κουτί (142 ml) κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας λικέρ καφέ
κακάο, για πασπάλισμα
8 σοκολατάκια φουντουκιού

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180C. Στρώνουμε τη βάση μιας φόρμας κέικ 25 εκατοστών με λαδόκολλα ψησίματος. Ανακατεύουμε το βούτυρο και τα τρίμματα μπισκότου. Πιέστε τα στη βάση της φόρμας, ψήστε για 10 λεπτά και μετά αφήστε να κρυώσουν.

Βήμα 2
Αυξήστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 240C. Χτυπήστε το τυρί και τη ζάχαρη με ένα ηλεκτρικό σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν και μετά προσθέστε και χτυπήστε το αλεύρι, τη βανίλια, 2 κουταλιές της σούπας λικέρ καφέ, τα αυγά και τα 285 ml κρέμα γάλακτος.

Βήμα 3
Αλείφουμε τις πλευρές της φόρμας του κέικ με βούτυρο. Ρίχνουμε το μείγμα και το απλώνουμε απαλά. Ψήνουμε για 10 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε το φούρνο στους 110C για 25 λεπτά. Σβήνουμε το φούρνο, ανοίγουμε την πόρτα και αφήνουμε να κρυώσει μέσα στον φούρνο για 2 ώρες. Μην ανησυχείτε αν ραγίσει λίγο.

Βήμα 4
Ανακατέψτε 142 ml κρέμα γάλακτος και λικέρ καφέ, στη συνέχεια απλώστε τα πάνω από το cheesecake και τοποθετήστε από πάνω συμμετρικά τα σοκολατάκια. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!