Vegan Κουζίνα

Μπολονέζ με jackfruit και vegan παρμεζάνα

Μπολονέζ με jackfruit και vegan παρμεζάνα

Θέλετε να κόψετε το κρέας; Αξιοποιήστε αυτή την vegan συνταγή και φτιάξτε μακαρόνια μπολονέζ με jackfruit και vegan παρμεζάνα. Το jackfruit, γνωστό και ως το κρέας του χορτοφάγου, έχει γεύση κάτι ανάμεσα σε αχλάδι και ανανά, ενώ όταν μαγειρεύεται η γεύση του μοιάζει με αυτή του χοιρινού κρέατος. Με αυτή τη συνταγή θα κάνετε ένα υπέροχο πιάτο, γεμάτο νοστιμιά και θρεπτικά συστατικά, που θα σας ξετρελάνει!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 κουταλιά της σούπας λάδι κανόλα (κραμβέλαιο)
320 γραμμάρια καρότα (3 μέτρια), ψιλοκομμένα
4 μπαστουνάκια σέλινου (320 γραμμάρια), ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοτριμμένες
1 κονσέρβα (410 γραμμάρια) jackfruit σε νερό, στραγγισμένο και ψιλοκομμένο
100 γραμμάρια κόκκινες φακές
3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
4 κουταλάκια του γλυκού μπουγιόν λαχανικών σε σκόνη (ελέγξτε ότι είναι vegan)
1 κουταλιά της σούπας θυμάρι, ψιλοκομμένο
325 γραμμάρια μακαρόνια ολικής αλέσεως
μαϊντανός ψιλοκομμένος, για σερβίρισμα (προαιρετικά)
Για την vegan παρμεζάνα:
40 γραμμάρια κάσιους
4 κουταλιές της σούπας μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τσιγαρίζουμε τα καρότα, το σέλινο και το σκόρδο για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε τόσο.

Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, φτιάξτε την vegan παρμεζάνα. Ρίξτε τα κάσιους, τη μαγιά και τη σκόνη σκόρδου σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε τα να γίνουν σαν ψίχουλα. Προσθέστε λίγο αλάτι, αν χρειάζεται, και αφήστε τα στην άκρη.

Βήμα 3
Ρίξτε στο τηγάνι με τα λαχανικά το jackfruit, τις φακές, 700 ml νερό, τον πελτέ ντομάτας, τη σκόνη μπουγιόν και το θυμάρι, στη συνέχεια σκεπάστε και μαγειρέψτε για 25 λεπτά. Προσθέστε λίγο περισσότερο νερό εάν χρειάζεται – πρέπει να γίνει πολτός.

Βήμα 4
Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα μισά μακαρόνια, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να γίνουν αλντέντε. Εάν ακολουθείτε πρόγραμμα υγιεινής διατροφής, ρίξτε τη μισή σάλτσα, μοιράστε σε δύο μπολ και πασπαλίστε με τη μισή βίγκαν παρμεζάνα και μαϊντανό (προαιρετικά). Η σάλτσα διατηρείται σκεπασμένη στο ψυγείο έως και 3 ημέρες ή στην κατάψυξη έως και 3 μήνες.

Καλή όρεξη!