Μια εξαιρετική συνταγή της αμερικάνικης κουζίνας για να κάνετε τηγανίτες με γέμιση σοκολάτας και καραμελωμένη μπανάνα. Αυτές οι αφράτες τηγανίτες αμερικανικού τύπου έχουν κρυφό κέντρο σοκολάτας και απορροφούν το σιρόπι σφενδάμου σαν σφουγγάρια. Ενα υπέροχο και λαχταριστό γλυκό, που αν το δοκιμάσετε, θα το κάνετε ξανά και ξανά!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
200 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
3 μεγάλα αυγά
25 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο, συν επιπλέον για το μαγείρεμα
200 ml γάλα
ψιλόβροχο φυτικό λάδι ή ηλιέλαιο
200 γραμμάρια άλειμμα σοκολάτας φουντουκιού
2 μεγάλες μπανάνες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε χοντρές φέτες
σιρόπι σφενδάμου και 4 κουταλιές της σούπας καβουρδισμένα, ψιλοκομμένα φουντούκια, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Για να φτιάξετε το κουρκούτι για τηγανίτες, βάλτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε τα καλά με ένα σύρμα. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο, σπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το γάλα. Ανακατεύουμε στο κέντρο τα υγρά υλικά μέχρι να ενωθούν και μετά ενσωματώνουμε σταδιακά τα ξηρά υλικά μέχρι να έχουμε ένα παχύρρευστο, λείο κουρκούτι. Το μεταφέρουμε σε μια κανάτα. Ζεσταίνουμε το φούρνο στη χαμηλότερη ρύθμιση και βάζουμε δύο ταψιά για να διατηρήσουμε ζεστές τις τηγανίτες καθώς τις μαγειρεύουμε.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε μια κουταλιά βούτυρο και λίγο λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν το βούτυρο αφρίσει, ρίξτε κύκλους ζύμης στο τηγάνι, πλάτους περίπου 8 εκ. – αφήστε χώρο μεταξύ τους καθώς θα διογκωθούν καθώς μαγειρεύονται. Βγάλτε με κουταλάκια του γλυκού άλειμμα σοκολάτας από το βάζο και βάλτε ένα στο κέντρο κάθε τηγανίτας και μετά χρησιμοποιήστε λίγο ακόμα κουρκούτι για να καλύψετε το άλειμμα σοκολάτας. Συνεχίστε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά, στη συνέχεια αναποδογυρίστε προσεκτικά τις τηγανίτες και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμα από την άλλη πλευρά. Όταν ροδίσει και αυτή, μεταφέρετε σε ένα ταψί και κρατήστε τις ζεστές στο φούρνο όσο μαγειρεύετε την επόμενη παρτίδα.
Βήμα 3
Όταν ψηθούν όλες οι τηγανίτες, καραμελώστε τις μπανάνες. Σκουπίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας και σκορπίζουμε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Ζεσταίνουμε τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει και να αρχίσει να βγάζει ένα βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα, μετά ρίχνουμε τις μπανάνες και τις αλείφουμε με την καραμέλα. Αν η ζάχαρη σκληρύνει, περιχύστε με λίγο σιρόπι σφενδάμου ή νερό και στη συνέχεια αφήστε τα για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να σιροπιαστεί.
Βήμα 4
Σερβίρετε τις τηγανίτες στοιβαγμένες με τα καραμελωμένα κομμάτια μπανάνας ανάμεσα στις στρώσεις και περισσότερα στοιβαγμένα από πάνω. Περιχύστε με το σιρόπι σφενδάμου και μετά σκορπίστε από πάνω τα φουντούκια.
Καλή όρεξη!