Ιταλικό κοτόπουλου φούρνου: Δοκιμάστε αυτή την παραδοσιακή, εύκολη και πρακτική συνταγή της ιταλικής κουζίνας για να ετοιμάσετε ένα πολύ νόστιμο και χορταστικό οικογενειακό γεύμα. Χρησιμοποιήστε τα υπολείμματα από ψητό κοτόπουλο που έχετε και βάλτε τα στον φούρνο με ντομάτα, κρεμμύδι, ρίγανη, ξύδι και πασπαλίστε με τυρί μοτσαρέλα και τραγανή επικάλυψη τριμμένης φρυγανιάς. Θα γίνει ένα υπέροχο πιάτο που θα το λατρέψουν όλοι!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 μικρά ή 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένη ρίγανη
3 κουτάκια (x 400 γραμμάρια) ψιλοκομμένες ντομάτες ή ντοματίνια
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
λίγο ξύδι από κόκκινο ή λευκό κρασί
περίπου 500 γραμμάρια μαγειρεμένο κοτόπουλο, κομμένο σε κύβους
1 μπάλα (125 γραμμάρια) μοτσαρέλα
2 καλές χούφτες τριμμένη φρυγανιά (ή εναλλακτική λύση χωρίς γλουτένη)
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τη ρίγανη, τις ντομάτες και τη ζάχαρη, λίγο ξύδι και λίγο αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια σιγοβράστε για 20 λεπτά μέχρι να γίνει μια πηχτή σάλτσα. Ρίξτε μέσα το κοτόπουλο και μεταφέρετέ τα όλα σε ένα ταψί.
Βήμα 2
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 C. Τρίβουμε από πάνω τη μοτσαρέλα σε χοντρά κομμάτια και μετά πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά με λίγο τριμμένο πιπέρι. Ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να ζεσταθεί το κοτόπουλο και η κορυφή να ροδίσει και να αρχίσουν να βγαίνουν φουσκάλες. Σερβίρετέ το με πουρέ, πατάτες, ρύζι ή ζυμαρικά.
Καλή όρεξη!