Δείτε αυτή την vegan συνταγή για να ετοιμάσετε σούπα με κολοκύθα, φακές και γάλα καρύδας. Αρωματίστε την κολοκύθα και τις κόκκινες φακές με ινδικά μπαχαρικά, εμπλουτίστε τις με ζωμό λαχανικών και γάλα καρύδας και θα έχετε μια υπέροχη, ζεστή και υγιεινή vegan σούπα. Σερβίρετέ την με ινδικό ψωμί naan για ένα πλούσιο μεσημεριανό γεύμα.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κολοκύθα, ξεφλουδισμένη, ξεσποριασμένη και κομμένη σε κύβους
200 γραμμάρια καρότο, κομμένο σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας σκόνη κάρυ, που να περιέχει κουρκουμά
100 γραμμάρια κόκκινες φακές
700 ml ζωμός λαχανικών, χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο
1 κουτί γάλα καρύδας, με μειωμένα λιπαρά
κόλιανδρο και ψωμί naan, για να σερβίρετε
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε τη κολοκύθα και τα καρότα, τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό, στη συνέχεια ρίχνουμε τη σκόνη κάρυ και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη. Ρίξτε τις φακές, τον ζωμό λαχανικών και το γάλα καρύδας και ανακατέψτε καλά. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15-18 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν όλα.
Βήμα 2
Χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ, χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν μια σούπα όσο λεία ή πηχτή προτιμάτε. Αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε από πάνω με χοντροκομμένο κόλιανδρο και σερβίρετε με λίγο ψωμί naan.
Καλή όρεξη!