Αμερικάνικη Κουζίνα

Αμερικάνικες τηγανίτες μπανάνας με μπέικον και σιρόπι

Αμερικάνικες τηγανίτες μπανάνας με μπέικον και σιρόπι

Δοκιμάστε αυτή την συνταγή της αμερικάνικης κουζίνας και χαρίστε στον εαυτό σας και τους φίλους σας αυτές λαχταριστές τηγανίτες μπανάνας με μπέικον και σιρόπι. Ενα υπέροχο επιδόρπιο με αφράτες τηγανίτες αμερικανικού τύπου με μπέικον και σιρόπι σφενδάμου, που γίνεται πραγματικά πολύ εύκολα και απροβλημάτιστα σε λίγα μόλις λεπτά. Ιδανικό για ένα πλούσιο πρωινό ή brunch που θα σας ενθουσιάσει!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

8 φέτες καπνιστό μπέικον (ή λωρίδες πανσέτας)
140 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
2 ώριμες μπανάνες, η μια πολτοποιημένη και η άλλη κομμένη σε λεπτές φέτες
2 μεγάλα αυγά
25 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο, συν λίγο επιπλέον
125 ml γάλα
σιρόπι από σφένδαμο

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία. Τοποθετήστε το μπέικον σε ένα ταψί στρωμένο με αλουμινόχαρτο. Μαγειρέψτε για 5-7 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό, στη συνέχεια σβήστε το γκριλ, αλλά αφήστε το ταψί μέσα για να παραμείνει ζεστό. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη με μια πρέζα αλάτι. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και προσθέτουμε την πολτοποιημένη μπανάνα, τα αυγά, το βούτυρο και το γάλα. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα κουρκούτι χωρίς σβόλους αλευριού.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Μόλις ροδίσει, ρίχνουμε μέσα μικρές κουταλιές από το κουρκούτι, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους, καθώς θα απλωθούν. Βάλτε 2 ή 3 φέτες μπανάνας στην επιφάνεια κάθε τηγανίτας και μαγειρέψτε για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Όταν δείτε να εμφανίζονται φυσαλίδες ανάμεσα στις φέτες μπανάνας, αναποδογυρίστε τις τηγανίτες και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμα, μέχρι να φουσκώσουν και να χρυσίσουν. Μεταφέρετέ τις σε πιατέλα και κρατήστε τις ζεστές μαζί με το μπέικον όσο μαγειρεύετε τις υπόλοιπες. Σερβίρετε τις τηγανίτες με το τραγανό μπέικον και λίγο σιρόπι σφενδάμου.

Καλή όρεξη!