Αγγλική Κουζίνα

Αγγλικό bara brith

Αγγλικό bara brith

Το bara brith είναι ένα παραδοσιακό ουαλικό ψωμί τσαγιού αρωματισμένο με τσάι, αποξηραμένα φρούτα και μπαχαρικά. Με αυτή την αγγλική συνταγή, θα μπορέσετε πολύ εύκολα να ετοιμάσετε αυτό το παραδοσιακό ουαλικό ψωμί τσαγιού με ανάμεικτο μπαχαρικό (γνωστό και ως μπαχαρικό πουτίγκας, ένα βρετανικό μείγμα γλυκών μπαχαρικών, με συστατικά συνήθως την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το μπαχάρι). Ιδανικό για να το σερβίρετε σε φέτες και αλειμμένο με βούτυρο. Απολαύστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

300 γραμμάρια αποξηραμένα φρούτα
200 γραμμάρια ακατέργαστη ελαφριά μαύρη ζάχαρη μοσκοβάντο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
250 ml ζεστό μαύρο τσάι
350 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουταλάκια του γλυκού ανάμεικτο μπαχαρικό
1 μεγάλο αυγό
50 γραμμάρια βούτυρο μαλακό, συν επιπλέον για άλειμμα και σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ρίξτε τα φρούτα σε ένα μπολ με τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού. Περιχύνουμε με το τσάι, τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα αφήνουμε να μουλιάσουν όλη τη νύχτα.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 160 C. Λαδώνουμε και στρώνουμε τη βάση και τις κοντές πλευρές μιας φόρμας ψωμιού με 1 λωρίδα λαδόκολλας. Βάλτε το αλεύρι και το ανάμικτο μπαχαρικό σε ένα μπολ και ρίξτε μέσα τα φρούτα και το υγρό μουλιάσματος. Προσθέστε το αυγό και μετά το βούτυρο. Χτυπήστε τα καλά μέχρι να έχετε ένα καλά συνδυασμένο, σφιχτό κουρκούτι και στη συνέχεια ρίξτε το στην προετοιμασμένη φόρμα ψωμιού. Ψήνετε για 1¼ ώρα, σκεπάζοντάς το με αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα, αν το επάνω μέρος αρχίζει να σκουραίνει πολύ. Τσεκάρετε με μια οδοντογλυφίδαι – αν δεν βγαίνει καθαρή, αφήστε το για άλλα 5-10 λεπτά στο φούρνο.

Βήμα 3
Αφήνουμε να κρυώσει στο ταψί για 10 λεπτά, στη συνέχεια το βγάζουμε από την φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Σερβίρετέ το κομμένο σε φέτες και βουτυρωμένο, αν προτιμάτε.

Καλή όρεξη!