Αγγλική Κουζίνα

Λουκάνικα με σάλτσα από καραμελωμένα κρεμμύδια

Λουκάνικα με σάλτσα από καραμελωμένα κρεμμύδια

Μια κλασική αγγλική συνταγή, που θα σας βοηθήσει να μαγειρέψετε λουκάνικα με σάλτσα από καραμελωμένα κρεμμύδια. Ενα εύκολο παραδοσιακό βρετανική πιάτο, με λουκάνικα, λίγα βότανα και σάλτσα. Τα καραμελωμένα κρεμμύδια που συνοδεύουν τα λουκάνικα, κάνουν όλη τη διαφορά και δίνουν μια υπέροχη γεύση και υφή στο πιάτο, Αξίζει να τα δοκιμάσετε!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 συσκευασία (400 γραμμάρια) λουκάνικα
1 παρτίδα καραμελωμένα κρεμμύδια
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
1 κλωνάρι θυμάρι, φύλλα μαζεμένα
400 ml ζωμός βοδινού
splash σάλτσα worcestershire
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:
50 γραμμάρια βούτυρο
12 μέτρια κρεμμύδια
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Τηγανίζουμε τα λουκάνικα για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν, μετά τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα διατηρούμε ζεστά. Ζεσταίνουμε τα κρεμμύδια στο ίδιο τηγάνι και μετά προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας για 1 λεπτό. Προσθέστε το θυμάρι και στη συνέχεια ρίξτε σταδιακά το ζωμό βοδινού. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε τη σάλτσα Worcestershire, αλατοπιπερώστε, και είναι έτοιμα για σερβίρισμα μαζί με τα λουκάνικα.

Βήμα 2
Για τα κρεμμύδια: Γίνονται περίπου 600 γραμμάρια, δηλαδή 3 παρτίδες. Χρόνος προετοιμασίας 5 λεπτά, χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά. Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και ρίξτε μέσα τα κρεμμύδια. Καλύψτε με ένα καπάκι και μαγειρέψτε απαλά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρέστε το καπάκι, προσθέστε τη ζάχαρη και στη συνέχεια μαγειρέψτε για 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά και να ροδίσουν τα κρεμμύδια. Διατηρούνται στο ψυγείο έως και 5 ημέρες ή στην κατάψυξη έως και 1 μήνα.

Καλή όρεξη!