Ιταλικά σάντουιτς: Μια καταπληκτική συνταγή της ιταλικής κουζίνας, για να ετοιμάσετε πολύ εύκολα και γρήγορα πεντανόστιμα σάντουιτς. Μοιάζουν με τη σπιτική πίτσα, καθώς μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε και να αναμίξετε και να συνδυάσετε τις γεμίσεις με τις γεύσεις που αρέσουν σε εσάς και στην παρέα σας. Ετοιμάστε τα και απολαύστε τα!
Μπες σήμερα στο Enternow και μάθε πως βλέπω τα ένσημα μου για κάθε περίπτωση που σε αφορά!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 φρατζόλα των 800 γραμμαρίων (ή 2 των 400 γραμμαρίων)
ελαιόλαδο, για ράντισμα
2 κουταλιές της σούπας πάστα λιαστής ντομάτας
200 γραμμάρια τυρί προβολόνε, κομμένο σε φέτες (ή εναλλακτικά και 2η μπάλα μοτσαρέλα)
140 γραμμάρια το αγαπημένο σας ζαμπόν σε φέτες
επιλογή από αγαπημένες επικαλύψεις πίτσας, όπως ελιές, πιπεριές, αγκινάρες ή φέτες μελιτζάνας
1 μπάλα μοτσαρέλα, κομμένη σε φέτες
πατατάκια, μικρά αγγουράκια και τουρσί κρεμμυδάκια, για το σερβίρισμα
½ κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Χωρίστε την φρατζόλα στη μέση, αφήνοντάς την κολλημένη στη μία πλευρά και ανοίξτε την σαν βιβλίο. Ξύστε και βγάλτε λίγη ψίχα από μέσα (χρησιμοποιήστε την για να φτιάξετε τριμμένη φρυγανιά) και στη συνέχεια περιχύστε γενναιόδωρα με ελαιόλαδο. Απλώστε την πάστα ντομάτας και στις δύο πλευρές της ανοιγμένης φρατζόλας και μετά ξεκινήστε να στρώνετε τις γεμίσεις σας από πάνω. Ξεκινήστε με το προβολόνε και το ζαμπόν και, στη συνέχεια, προσθέστε οποιαδήποτε από τις αγαπημένες σας επικαλύψεις πίτσας, αν θέλετε, τελειώνοντας με τη μοτσαρέλα. Πασπαλίζουμε με ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε και μετά κλείνουμε προσεκτικά την φρατζόλα και την πιέζουμε με τα χέρια μας να πλατύνει. Τυλίξτε την σφιχτά σε αλουμινόχαρτο. Μπορεί να παρασκευαστεί μέχρι και μια μέρα πριν και να ψυχθεί.
Βήμα 2
Θερμαίνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε την τυλιγμένη με αλουμινόχαρτο φρατζόλα στο ράφι του φούρνου και ψήστε για 30 λεπτά από θερμοκρασία δωματίου ή 35 λεπτά από το ψυγείο. Βγάλτε την σε ένα δίσκο, ξετυλίξτε και μετά κόψτε την σε περίπου 6 σάντουιτς. Σερβίρετε σε μπολ με πατατάκια, αγγουράκια και κρεμμύδια τουρσί και αφήστε τον καθένα να σερβιριστεί μόνος του.
Καλή όρεξη!