Αγγλική Κουζίνα

Αγγλική πουτίγκα με ψωμί και βούτυρο

Αγγλική πουτίγκα με ψωμί και βούτυρο

Μεταμορφώστε, με αυτή την απλή συνταγή της αγγλικής κουζίνας, ένα μπαγιάτικο ψωμί σε μια υπέροχη πουτίγκα με ψωμί και βούτυρο. Αυτό το παραδοσιακό βρετανικό επιδόρπιο είναι στρωμένο με μια πλούσια κρέμα βανίλιας, αποξηραμένα φρούτα και ξύσμα λεμονιού. Είναι τόσο εύκολο να γίνει και τόσο νόστιμη και λαχταριστή, που θα σας εκπλήξει. Απολαύστε την !

Υλικά που θα χρειαστείτε:

250 ml γάλα πλήρες
300ml κρέμα γάλακτος
1 λοβό βανίλιας, κομμένο στη μέση, με τους σπόρους χωριστά ή 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3 μεγάλα αυγά, συν 1 κρόκο αυγού
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
8 φέτες λευκού ψωμιού μιας ημέρας
50 γραμμάρια ελαφρώς αλατισμένο βούτυρο, μαλακωμένο και επιπλέον για το άλειμμα
75 γραμμάρια σταφίδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα
ξύσμα από ½ λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας ακατέργαστη καστανή ζάχαρη demerara

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180 C. Για να φτιάξουμε την κρέμα, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε, μέχρι λίγο κάτω από το σημείο βρασμού το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τον λοβό βανίλιας μαζί με τους σπόρους του (προαιρετικά). Εν τω μεταξύ, σε μια κανάτα χτυπήστε τα αυγά και τον κρόκο με τη ζάχαρη άχνη. Ρίξτε σιγά σιγά το ζεστό μείγμα γάλακτος, συμπεριλαμβανομένου του λοβού βανίλιας, πάνω από τα αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίξτε τώρα το εκχύλισμα βανίλιας (εάν το χρησιμοποιήσετε)

Βήμα 2
Βουτυρώνετε ελαφρά ένα πυρίμαχο σκεύος περίπου 20 x 25 x 5 εκατοστά. Κόβουμε την κόρα από τις φέτες ψωμιού, μετά βουτυρώνουμε και τις δύο πλευρές του ψωμιού και μετά τις κόβουμε σε τρίγωνα. Στρώνουμε τις μισές φέτες ψωμιού στον πάτο του ταψιού έτσι ώστε να επικαλύπτονται ελαφρώς. Ανακατέψτε τα αποξηραμένα φρούτα με το ξύσμα λεμονιού και πασπαλίζουμε το μισό μείγμα πάνω από το ψωμί. Στρώνουμε από πάνω το υπόλοιπο ψωμί και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα φρούτα.

Βήμα 3
Αφαιρέστε τον λοβό βανίλιας από την κρέμα και ρίξτε την πάνω από την πουτίγκα. Αφήστε να μουλιάσει για τουλάχιστον 30 λεπτά ή περισσότερο στο ψυγείο, αν θέλετε. Πασπαλίζουμε από πάνω τη ζάχαρη demerara και ψήνουμε για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει. Σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!