Τηγανίτες με μύρτιλο και λεμόνι: Μια συνταγή της αμερικάνικης κουζίνας για να ετοιμάσετε λαχταριστές τηγανίτες αμερικανικού τύπου. Ενα επιδόρπιο που γίνεται εύκολα και διασκεδαστικά (ζητήστε από τα παιδιά να βοηθήσουν στην προετοιμασία τους – θα ξετρελαθούν!) Η κρέμα ταρτάρ είναι όξινο άλας που προέρχεται από τα σταφύλια και θεωρείται υποπροϊόν του κρασιού, ενώ έχει μορφή σκόνης. Η επικάλυψη με ζουμερά μύρτιλα κάνει τις τηγανίτες μια υγιεινή επιλογή για πρωινό ή brunch. Απολαύστε τις!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
200 γραμμάρια αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού κρέμα ταρτάρ
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι σιρόπι
75 γραμμάρια μύρτιλο
ξύσμα από 1 λεμόνι
200 ml γάλα
1 μεγάλο αυγό
βούτυρο, για μαγείρεμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Αρχικά, βάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι, την κρέμα ταρτάρ και τη μαγειρική σόδα. Τα ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι. Ρίξτε το σιρόπι στα ξηρά υλικά μαζί με το μύρτιλο και το ξύσμα λεμονιού.
Βήμα 2
Ρίξτε το γάλα σε μια κανάτα-μεζούρα. Τώρα σπάστε το αυγό και ανακατέψτε καλά με ένα πιρούνι. Ρίξτε το μεγαλύτερο μέρος του μείγματος γάλακτος στο μπολ και ανακατέψτε καλά με μια λαστιχένια σπάτουλα. Συνεχίστε να προσθέτετε περισσότερο γάλα μέχρι να έχετε ένα λείο, παχύρρευστο κουρκούτι.
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε το τηγάνι και αλείφουμε με λίγο βούτυρο. Στη συνέχεια ρίχνετε το κουρκούτι, 1 κουταλιά της σούπας τη φορά, σε σωρούς. Θα εμφανιστούν φυσαλίδες από πάνω καθώς μαγειρεύονται οι τηγανίτες – γυρίστε τις σε αυτό το στάδιο, χρησιμοποιώντας τη μεταλλική σπάτουλα για να σας βοηθήσει. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει από τη δεύτερη πλευρά και μετά διατηρήστε τη ζεστή σε ένα πιάτο, καλυμμένη με αλουμινόχαρτο. Επαναλάβετε μέχρι να εξαντληθεί όλο το μείγμα. Σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!