Δοκιμάστε αυτή την εξαιρετική συνταγή της γαλλικής κουζίνας και μαγειρέψτε ταλιατέλες με μύδια και κρεμ φρες. Ένα απλό αλλά ιδιαίτερο κυρίως πιάτο, που γίνεται εύκολα και διασκεδαστικά, με καταπληκτική γεύση και υπέροχα αρώματα. Ενα πιάτο χωρίς κρέας, ιδανικό για ένα δείπνο μεσοβδόμαδα. Απολαύστε το!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
300 γραμμάρια ταλιατέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
150 ml ξηρό λευκό κρασί
200 ml κρεμ φρες
2 συσκευασίες (x 450 γραμμάρια) μύδια σε σάλτσα βουτύρου με σκόρδο
1 χούφτα πλατύφυλλο μαϊντανό
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο εστραγκόν
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ετοιμάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι με νερό για να βράσουν για τα ζυμαρικά. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να αρχίσει να χρωματίζει. Ρίχνουμε το κρασί, δυναμώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σβήσει μέχρι να μειωθεί.
Βήμα 2
Βράζουμε τα ζυμαρικά για 10 λεπτά. Προσθέστε την κρεμ φρες στα κρεμμύδια, αφήστε τα να βράσουν, ρίξτε τα μύδια και μαγειρέψτε τα για 5 λεπτά μέχρι να ανοίξουν. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, τα ξαναβάζουμε στο τηγάνι και τα ρίχνουμε στο μείγμα με τα μύδια. Πασπαλίζουμε με τα τα μυρωδικά και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!