Ιαπωνική Κουζίνα

Τεμπούρα κουνουπιδιού

Τεμπούρα κουνουπιδιού

Τεμπούρα κουνουπιδιού: Η τεμπούρα είναι ένα είδος φαγητού της ιαπωνικής κουζίνας με λαχανικά ή θαλασσινά τηγανισμένα σε μεγάλη ποσότητα λαδιού και σε πολύ υψηλή θερμοκρασία. Ένα νόστιμο και υγιεινό σνακ ιαπωνικού τύπου, που μπορείτε να το ετοιμάσετε απίστευτα γρήγορα και εύκολα. Απολαύστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 μικρό κουνουπίδι, κομμένο σε μεσαίου μεγέθους μπουκίτσες
100 γραμμάρια αλεύρι
2 αυγά, σπασμένα, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
φυτικό λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βράζουμε το κουνουπίδι σε βραστό νερό για 2 λεπτά. Ρίξτε το σε ένα σουρωτήρι, ξεπλύνετε κάτω από την κρύα βρύση, στραγγίστε καλά και αφήστε το στην άκρη.

Βήμα 2
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ με μια πρέζα αλάτι. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών και 175 ml παγωμένο νερό μαζί και μετά ρίχνουμε το αλεύρι με το λάδι για να γίνει ένα λείο κουρκούτι. Σε ένα ξεχωριστό, καθαρό μπολ χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν και μετά προσθέστε τα στο κουρκούτι και ανακατέψτε απαλά.

Βήμα 3
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια βαθιά φριτέζα ή σε ένα μεγάλο γουόκ στους 190C. Βουτήξτε λίγο από το κουνουπίδι στη ζύμη και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε μια τρυπητή κουτάλα για να το βάλετε προσεκτικά στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε το κουνουπίδι για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει. Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα σε παρτίδες. Πασπαλίζουμε το κουνουπίδι με αλάτι και σερβίρουμε με ένα μπολ αϊολί (λάδι με σκόρδο) ή μαγιονέζα.

Καλή όρεξη!