Πατάτες Βομβάης: Δοκιμάστε αυτή την γνήσια συνταγή της ινδικής κουζίνας και ετοιμάστε ένα παραδοσιακό πιάτο με πατάτες Βομβάης, ως ένα υπέροχο συνοδευτικό σε ένα γιορταστικό τραπέζι. Αυτές οι ινδικού τύπου πατάτες, φτιαγμένες με ψιλοκομμένες ζουμερές ντομάτες και ένα πλούσιο μείγμα μπαχαρικών, είναι εξαιρετικά εύκολες στην παρασκευή τους, πικάντικες και πεντανόστιμες. Απολαύστε τις!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κομμάτι τζίντζερ, σε μέγεθος αντίχειρα, τριμμένο
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
6 μεγάλες ντομάτες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
800 γραμμάρια πατάτες, κομμένες στη μέση
3 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 πράσινα τσίλι, ξεσποριασμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους μαύρης μουστάρδας
2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
½ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
2 κουταλάκια του γλυκού garam masala
1 μικρό ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση της συνταγής:
ΒΗΜΑ 1
Βάλτε το τζίντζερ, το σκόρδο και τις τέσσερις ντομάτες σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε το μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε στην άκρη.
ΒΗΜΑ 2
Βάζουμε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Τις σκεπάζουμε με κρύο νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να στεγνώσουν στον ατμό.
ΒΗΜΑ 3
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάλτε τα κρεμμύδια και μια μεγάλη πρέζα αλάτι και τσιγαρίστε για 15 λεπτά ή μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν ροδίσουν. Προσθέστε τα τσίλι, τους σπόρους μουστάρδας, τον αλεσμένο κόλιανδρο, τον κουρκουμά, το κύμινο και το garam masala στο τηγάνι και τηγανίστε για άλλα 2 λεπτά. Ρίξτε το μείγμα ντομάτας και αφήστε το να σιγοβράσει ελαφρά, στη συνέχεια προσθέστε προσεκτικά τις πατάτες και τις υπόλοιπες ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε κατά τις προτιμήσεις μας. Σιγοβράζουμε απαλά τις πατάτες για λίγα λεπτά μέχρι να ζεσταθούν όλα και μετά σερβίρουμε με τον κόλιανδρο.
Καλή όρεξη!