Σολομός με λαχανικά μίσο: Αυτό το γευστικό πιάτο είναι εμπνευσμένο από την ιαπωνική κουζίνα και περιλαμβάνει θρεπτικό σολομό, μπρόκολο και νεροκάρδαμο που σερβίρονται σε πλούσιο ζωμό σκόρδου. Ενα πιάτο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά με ένα ιδιαίτερο γευστικό χαρακτήρα. Είναι ιδανικό για μια υγιεινή και γευστική επιλογή για το βραδινό σας δείπνο.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 συσκευασία (18g) στιγμιαία σούπα miso
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοτριμμένες
1 κουταλιά της σούπας ξύδι ρυζιού ή ξύδι από λευκό κρασί
100 γραμμάρια μπρόκολο με λεπτό μίσχο, κομμένο σε μικρές μπουκίτσες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
100 γρ φύτρα φασολιών
2 μεγάλες χούφτες νεροκάρδαμο (περίπου 50-85 γρ.)
1 συσκευασία 240 γρ. φιλέτο σολομού, χωρίς πέτσα
Εκτέλεση της συνταγής:
ΒΗΜΑ 1
Φτιάχνουμε το μείγμα της σούπας σε ένα μεγάλο τηγάνι με 500 ml νερό και αφήνουμε να βράσει με το σκόρδο και το ξύδι. Προσθέστε το μπρόκολο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, σκεπάστε και μαγειρέψτε για 5 λεπτά.
ΒΗΜΑ 2
Ρίχνουμε μέσα τα φασολάκια και το κάρδαμο, βάζουμε από πάνω τον σολομό και σκεπάζουμε ξανά. Μαγειρέψτε για 4 λεπτά μέχρι ο σολομός να ξεφλουδίζεται εύκολα. Σερβίρουμε σε μπολ με πιρούνι και κουτάλι.
Καλή όρεξη!