Αγγλική Κουζίνα

Σολομός με νουντλς, γογγύλι και μανταρίνι

Σολομός με νουντλς, γογγύλι και μανταρίνι

Ένα φρέσκο και δροσερό πιάτο νουντλς με σολομό παναρισμένο στο σησαμέλαιο και ένα από τα πιο αγαπημένα λαχανικά της αγγλικής κουζίνας, το γογγύλι.Το πιάτο αυτό περιέχει επίσης νότες από μανταρίνι, κινέζικο λάχανο και συνοδεύεται από τζίντζερ που προσδίδει μια ευχάριστη πικάντικη γεύση στο πιάτο. Είναι ένας πλούσιος συνδυασμός γεύσεων που είναι ιδανικός για ένα γρήγορο, ελαφρύ και υγιεινό γεύμα το καλοκαίρι.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

100 g νουντλς soba φαγόπυρου
2 κσ σησαμέλαιο
3 κουταλιές της σούπας σιρόπι τζίντζερ συν ένα κομμάτι τζίντζερ, ψιλοκομμένο
2 φιλέτα σολομού, χωρίς πέτσα
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας σουσάμι (μαύρο, λευκό ή μείγμα)
3 μανταρίνια ή κλεμαντίνες, 2 καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες, χυμό από 1
5 κουταλιές της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα σε λεπτές λωρίδες
4 γογγύλια, ή 1 μεγάλο, κομμένο σε λεπτές φέτες
50 γρ κινέζικο λαχανάκι, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Μαγειρέψτε τα νουντλς ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας, στη συνέχεια στραγγίστε τα και ρίξτε τα σε ένα μπολ. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το γκριλ. Ανακατέψτε μαζί 1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο με 1 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι τζίντζερ και αλείψτε τα φιλέτα σολομού. Πασπαλίζουμε από πάνω το σουσάμι να κολλήσει και μετά ψήνουμε στο γκριλ για 5-8 λεπτά μέχρι να ψηθούν.

ΒΗΜΑ 2

Ανακατέψτε το υπόλοιπο σησαμέλαιο και το σιρόπι τζίντζερ με το χυμό μανταρινιού και το ξύδι από λευκό κρασί. Ρίξτε αυτό το ντρέσινγκ μέσα στα νουντλς για να επικαλυφθούν και μετά αλατοπιπερώστε.

ΒΗΜΑ 3

Σκορπίζουμε από πάνω από το ψιλοκομμένο τζίντζερ, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα γογγύλια, τα κομματάκια λάχανου και τις φέτες μανταρινιού και ανακατεύουμε άλλη μια φορά να ενωθούν. Μοιράζουμε σε δύο πιάτα και προσθέτουμε το σολομό για να σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!