Vegan Κουζίνα

Vegan lime pie

Vegan lime pie

Vegan lime pie: Αυτό το κρεμώδες επιδόρπιο της vegan κουζίνας είναι φυσικά γλυκαντικό και χρησιμοποιεί εντελώς ωμά, dairy-free υλικά, με μια βάση από χουρμά, καρύδα και καρύδια και μια κρεμώδη γέμιση με αβοκάντο. Απολαύστε ένα ελαφρύ και δροσερό επιδόρπιο, χωρίς τα τυπικά βαριά συστατικά της παραδοσιακής παρασκευής lime pie. Είναι πλούσιο σε φυτικές πρωτεΐνες και υγιεινά λιπαρά και αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όσους ακολουθούν μια vegan διατροφή.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

ξύσμα από 1 λάιμ, συν μερικές λεπτές φέτες για διακόσμηση (προαιρετικά)
Για την ζύμη:
225g χουρμάδες χωρίς κουκούτσι μουλιασμένους για 4-6 ώρες αν είναι πολύ στεγνοί
100 γρ καρύδια
45 γρ αποξηραμένη καρύδα
30 γρ κακάο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση:
200 γραμμάρια κάσιους, μουλιασμένα για 4-6 ώρες
240 ml χυμός λάιμ (χυμός από περίπου 8 λάιμ)
1 ½ ώριμα αβοκάντο
½ ώριμο μάνγκο
210 γρ λάδι καρύδας
110 γρ νέκταρ αγαύης

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Χτυπήστε όλα τα συστατικά της ζύμη σε ένα μπλέντερ. Μεταφέρετε το μείγμα σε μια φόρμα για τάρτα 23 εκ. Χρησιμοποιώντας τη γροθιά σας, πιέστε το μείγμα ομοιόμορφα στη βάση και στα πλαϊνά της φόρμας.

ΒΗΜΑ 2

Για να προετοιμάσετε τη γέμιση, χτυπήστε όλα τα υλικά με ένα μπλέντερ μέχρι να γίνουν ένα λείο και κρεμώδες μείγμα.

ΒΗΜΑ 3

Ρίχνουμε τη γέμιση στην ζύμη και ανακινούμε λίγο τη φόρμα για να απλωθεί ομοιόμορφα. Ψύξτε για τουλάχιστον 3 ώρες για να σταθεροποιηθεί. Διακοσμήστε με το ξύσμα και τις φέτες λάιμ, αν θέλετε. Διατηρείται στην κατάψυξη έως και 2 μήνες. Αποψυγμένη στο ψυγείο, διατηρείται για 1 εβδομάδα.

Καλή όρεξη!