Μια σαλάτα, εμπνευσμένη από την ιταλική κουζίνα, με τραγανό προσούτο, αρακά ,μοτσαρέλα και δροσερό dressing βινεγκρέτ δυόσμου, είναι ένας γευστικός συνδυασμός που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας. Ο αρακάς προσθέτει την απαραίτητη δροσιά, ενώ το τραγανό προσούτο και η μοτσαρέλα προσθέτουν μια ευχάριστη υφή στη σαλάτα. Το dressing με βινεγκρέτ δυόσμου δίνει μια δροσερή και αναζωογονητική νότα στη γεύση. Αυτή η σαλάτα είναι ιδανική για ένα γεύμα στη βεράντα ή για ένα φιλικό μπάρμπεκιου.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
4 φέτες προσούτο
100 γρ αρακάς, φρέσκος ή κατεψυγμένος
1 μπάλα μοτσαρέλα βουβάλου, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
χυμός από ½ πορτοκάλι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 μικρή χούφτα δυόσμο, τα φύλλα ψιλοκομμένα, συν επιπλέον μικρά φύλλα για σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
ΒΗΜΑ 1
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι. Χωρίς να βάλετε λάδι, τηγανίζετε τις φέτες προσούτο μέχρι να ζαρώσουν και να γίνουν τραγανές. Τοποθετούμε σε ένα φύλλο ρολού κουζίνας, αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και μετά αφήνουμε στην άκρη.
ΒΗΜΑ 2
Βράζουμε τα μπιζέλια σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη. Αν το ετοιμάσετε από πριν, μην προσθέσετε τον ψιλοκομμένο δυόσμο μέχρι να είναι έτοιμος για σερβίρισμα, γιατί θα ξεθωριάσει. Όταν μαγειρευτούν τα μπιζέλια, τα στραγγίζουμε και τα περνάμε κάτω από κρύο νερό μέχρι να κρυώσουν εντελώς. Στεγνώστε τα με χαρτί κουζίνας.
ΒΗΜΑ 3
Για να σερβίρετε, μοιράστε τη μοτσαρέλα σε 2 πιάτα, σκορπίστε τον αρακά και από πάνω βάλτε τα κομμάτια του προσούτο. Περιχύστε το ντρέσινγκ γύρω-γύρω, και σκορπίστε από πάνω τα φύλλα μέντας.
Καλή όρεξη!