Το whiskey sour είναι ένα ανάμεικτο ποτό που περιέχει ουίσκι, χυμό λεμονιού, ζάχαρη και προαιρετικά, μια δόση ασπράδι αυγού. Μπορείτε να το φτιάξετε χωρίς ασπράδι αυγού, αλλά δεν θα είναι τόσο μεταξένιο. Το whiskey sour είναι ένα από τα πιο διασημότερα κοκτέιλ όχι μόνο της αγγλικής κουζίνας, αλλά και όλου του κόσμου, με το ουίσκι, το λεμόνι και την angostura να δημιουργούν μια απαλή και αρωματική γεύση. Ανακατέψτε το ουίσκι, τον χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και το ασπράδι αυγού (αν χρησιμοποιείτε) σε ένα σέικερ με πάγο, σουρώστε και σερβίρετε σε ποτήρι μαρτίνι.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
50 ml μπέρμπον
35 ml χυμό λεμονιού
12½ml σιρόπι ζάχαρης 2:1
½ κουταλάκι του γλυκού angostura
½ φρέσκο ασπράδι αυγού
παγάκια
1 κομμάτι φλούδα λεμονιού για ξύσμα
Για το γαρνίρισμα:
1 φέτα πορτοκάλι και ένα κεράσι σε ένα ξυλάκι
Εκτέλεση της συνταγής:
ΒΗΜΑ 1
Ανακινήστε όλα τα υλικά (εκτός από το ξύσμα λεμονιού) δυνατά μέσα σε ένα σέικερ με πάγο και στραγγίστε τα σε ένα ποτήρι γεμάτο παγάκια. Πιέστε τη φλούδα λεμονιού πάνω από το ποτήρι, ώστε τα αρωματικά έλαια να ψεκαστούν σε όλη την επιφάνεια. Πετάξτε το ξύσμα, προσθέστε τη γαρνιτούρα και σερβίρετε.
Στην υγεία σας: