Το Ιταλικό Rabe Penne πικάντικο λουκάνικο με μπρόκολο είναι ένα απολαυστικό πιάτο της ιταλικής κουζίνας που σίγουρα θα κερδίσει τις καρδιές των λάτρεων της πικάντικης γεύσης! Η συνδυαστική γεύση των ζυμαρικών, των πικάντικων λουκάνικων και του μπρόκολου είναι πραγματικά μοναδική και αξέχαστη. Το μπρόκολο προσθέτει μια υγιεινή πινελιά στο πιάτο, ενώ το κόκκινο πιπέρι flakes δίνει μια πικάντικη νότα στη γεύση. Τα πικάντικα λουκάνικα παρέχουν μια ελαφρώς πικάντικη και αλμυρή γεύση, που θα ικανοποιήσει τους λάτρεις των πικάντικων πιάτων.
Υλικά συνταγής:
500 γρ. πέννες
4 λουκάνικα πικάντικα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 μεγάλο κεφάλι κρεμμυδιού, ψιλοκομμένο
1 μικρό μπρόκολο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/4 κ.γ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
αλάτι και μαύρο πιπέρι
τυρί παρμεζάνα, τριμμένο, για σερβίρισμα
Εκτέλεση συνταγής:
Βήμα 1
Βράζουμε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες, σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 2
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα λουκάνικα και σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ψηθούν και να πάρουν μια ωραία καφέ-χρυσαφί χρωματιστή υφή.
Βήμα 3
Προσθέτουμε το μπρόκολο και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο. Προσθέτουμε τις πέννες στην κατσαρόλα με τα λουκάνικα και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε το Ιταλικό Rabe Penne πικάντικο λουκάνικο με μπρόκολο σε μεγάλο πιάτο ή μπολ, πασπαλισμένο με τυρί παρμεζάνα.
Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για όσους αγαπούν την ιταλική κουζίνα και την πικάντικη γεύση!
Καλή όρεξη!