Vegan Κουζίνα

Vegan brownies με φουντούκι

Vegan brownies με φουντούκι

Αυτή η vegan συνταγή για brownies με φουντούκι είναι ιδανική για όσους δεν καταναλώνουν ζωικά προϊόντα ή απλά επιθυμούν μια υγιεινή εναλλακτική για τα κλασικά brownies. Τα vegan brownies δεν περιέχουν ζωικά προϊόντα όπως αυγά και γάλα, αλλά χρησιμοποιούν υποκατάστατα φυτικής προέλευσης για να δημιουργήσουν την επιθυμητή υφή και γεύση. Το φουντούκι, πλούσιο σε πρωτεΐνες και φυτικά λιπαρά, προσφέρει μια ευχάριστη χροιά και πλούσια γεύση στα brownies. Απολαύστε αυτήν την υπέροχη γλυκιά απόλαυση χωρίς την ανάγκη για ζωικά προϊόντα και ανακαλύψτε την πλούσια γεύση των vegan brownies με φουντούκι.

Υλικά συνταγής

200 γραμμάρια κουβερτούρα (μαύρη σοκολάτα χωρίς γάλα)
1/2 φλιτζάνι φυτικό γάλα (π.χ. αμυγδαλέλαιο, σόγιας, γάλα καρύδας)
1/2 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου
1/4 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
1/2 κούπα ζάχαρη
1/4 κούπα σιρόπι αγαύης ή σιρόπι μήλου
1/4 κούπα φυτικό λάδι (π.χ. καρύδας, σόγιας)
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κούπα φουντούκια (τριμμένα)
Λίγο αλάτι


Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και επενδύετε μια ταψία με λαδόκολλα ή λαδόχαρτο. Σε ένα μπολ, λιώνετε τη σοκολάτα σε μπενμαρί ή σε χαμηλή θερμοκρασία στο φούρνο μικροκυμάτων.

Προσθέστε το φυτικό γάλα, το αλεύρι αμυγδάλου, το κακάο, τη ζάχαρη, το σιρόπι αγαύης ή μήλου, το φυτικό έλαιο, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι στη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύετε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη. Προσθέστε τα τριμμένα φουντούκια και ανακατεύετε ελαφρά.

Μεταφέρετε τη ζύμη στην επενδυμένη ταψία και ομαλοποιήστε την επιφάνεια. Ψήστε τα vegan brownies στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να είναι ακόμη μαλακά στη μέση. Αφήστε τα να κρυώσουν πλήρως πριν τα κόψετε σε τετράγωνα κομμάτια.


Απολαύστε αυτά τα νόστιμα vegan brownies σοκολάτας φουντουκιού που είναι εύκολα στην παρασκευή και ιδανικά για να ικανοποιήσουν την επιθυμία σας για γλυκό με υγιεινά υλικά.

Καλή όρεξη!