Ελληνική Κουζίνα

Aρνάκι καπαμά

Aρνάκι καπαμά

Το Αρνάκι καπαμά είναι μία πεντανόστιμη συνταγή, απλή,  με γνήσια ελληνικά καρυκεύματα και λαχανικά,  που εμπλουτίζουν με τα υπέροχα αρώματά τους τη γεύση του αρνιού.Δοκιμάστε να φτιάξετε κι εσείς αρνάκι καπαμά και θα ξετρελαθείτε!

ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ:

1 κιλό αρνί (σπάλα ή μπούτι)

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 κουταλιά της σούπας αλεύρι

½ φλιτζάνι του τσαγιού κρασί κόκκινο

2 ξερά κρεμμύδια

2 μέτριες φρέσκιες τομάτες

1 κ.σ. ντοματοπελτέ

2 καρότο κομμένα σε ροδέλες

1 ξυλαράκι κανέλας

4 ξυλαράκια γαρίφαλο

χυμό ενός μεγάλου λεμονιού

λάδι

αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Kόβουμε σε μικρές μερίδες το αρνί, τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε πολύ καλά.

Aλατοπιπερώνουμε το κρέας, το περιχύνουμε με το λεμόνι και το αφήνουμε για 20 λεπτά.

Bάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και ροδίζουμε το κρέας απ” όλες τις πλευρές. Tο βγάζουμε και ρίχνουμε στο βούτυρο το αλεύρι, ανακατεύοντας γρήγορα με μια ξύλινη κουτάλα και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί.

Στη συνέχεια ρίχνουμε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τις τομάτες, 1 φλιτζάνι νερό στο οποίο θα έχουμε διαλύσει  τον ντοματοπελτέ, τα κρεμμύδι, τα γαρίφαλα, την κανέλα και  τα καρότα.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοψήνουμε το φαγητό για 45 με 50 λεπτά περίπου.

Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται, προσθέτουμε ελάχιστο νερό, λίγο αλάτι και πιπέρι. Συνοδεύουμε το φαγητό με ρύζι πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές.

Καλή όρεξη!

Πηγή: sintayes.gr