Αφράτες τηγανίτες: Δοκιμάστε αυτή την απλή συνταγή της αμερικάνικης κουζίνας για να ετοιμάσετε παραδοσιακές, νόστιμες και λαχταριστές τηγανίτες αμερικάνικου στιλ. Ενα πιάτο ιδανικό για πρωινό, γίνεται τόσο εύκολα και τόσο διασκεδαστικά, που μπορείτε να αφήσετε και τα παιδιά να βοηθήσουν- θα ξετρελαθούν!
Υλικά που θα χρειαστούν:
8 φέτες πανσέτα, για σερβίρισμα (προαιρετικά)
ηλιέλαιο και βούτυρο, για μαγείρεμα
βατόμουρα, για σερβίρισμα (προαιρετικά)
Για τις τηγανίτες:
300 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
2 μέτρια αυγά
1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου, συν επιπλέον για σερβίρισμα
300 ml γάλα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Εάν τις σερβίρετε με πανσέτα, θερμαίνετε το φούρνο στους 200C. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και στρώνουμε την πανσέτα σε μονή στρώση. Βάλτε από πάνω άλλο ένα ταψί με λαδόκολλα, στρώστε και σε αυτό πανσέτες και ψήστε για 12-15 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές.
Βήμα 2
Για να φτιάξετε τις τηγανίτες, ζυγίσετε και ρίξτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ με μια μικρή πρέζα αλάτι. Σπάμε τα αυγά, τα ρίχνουμε μέσα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε το σιρόπι σφενδάμου και το γάλα ενώ ανακατεύετε, μέχρι να γίνουν ένα λείο κουρκούτι.
Βήμα 3
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε μια πιτσιλιά λάδι και ένα κουτάλι βούτυρο μέχρι να ροδίσουν. Προσθέστε κουταλιές κουρκούτι για να φτιάξετε τηγανίτες στο μέγεθος που θέλετε. Μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται φυσαλίδες στην επιφάνεια, στη συνέχεια αναποδογυρίστε και ψήστε και από την άλλη πλευρά. Φάτε τις αμέσως ή διατηρήστε τις ζεστές σε φούρνο με χαμηλή θερμοκρασία, ενώ μαγειρεύετε άλλη παρτίδα. Σερβίρετε τις τηγανίτες με πανσέτα ή βατόμουρα, περιχυμένες με επιπλέον σιρόπι σφενδάμου.
Καλή όρεξη!