Δείτε αυτή την συνταγή της αγγλικής κουζίνας για να κάνετε ατομικές φρουτώδεις πουτίγκες με αχλάδι, φουντούκι και ραβέντι. Μια εξαιρετική συνταγή για ένα πολύ απλό και νόστιμο επιδόρπιο. Δοκιμάστε να ανακατέψετε ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς με την επικάλυψη για να γίνουν ακόμη περισσότερο τραγανές.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
25 γραμμάρια βούτυρο
3 αχλάδια, χωρίς κουκούτσι και κομμένα στη μέση
500 γραμμάρια ραβέντι, κομμένο σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
παγωτό βανίλια ή κρέμα γάλακτος, για το σερβίρισμα
Για την επικάλυψη:
50 γραμμάρια καβουρδισμένα φουντούκια
50 γραμμάρια βούτυρο κρύο, κομμένο σε κύβους
85 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
50 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι, προσθέστε τα αχλάδια, το ραβέντι, τη ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο και βράστε σε χαμηλή φωτιά για 10-12 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Μοιράστε το ραβέντι σε 4 πυρίμαχα πιάτα (ή χρησιμοποιήστε 1 μεγάλο πιάτο) και αφήστε το στην άκρη.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200C. Για να φτιάξετε το crumble topping, ρίξτε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν σαν ψίχουλα. Πασπαλίστε την επικάλυψη πάνω από τη γέμιση φρούτων και στη συνέχεια ψήστε για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από πάνω. Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια ή κρέμα γάλακτος.
Καλή όρεξη!