Ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της βρετανικής κουζίνας, το συγκεκριμένο πιάτο είναι θρεπτικό και χορταστικό. Συνήθως περιλαμβάνει βραστά λαχανικά, όπως καρότα, πατάτες και κρεμμύδια, σε συνδυασμό με κρέας από αρνάκι ή μοσχαράκι ή χοιρινό και μια πλούσια σάλτσα. Είναι ένα εξαιρετικό πιάτο για τις κρύες μέρες και μπορεί να προσαρμοστεί στις προτιμήσεις των καλεσμένων σας, προσθέτοντας διάφορα λαχανικά ή αντικαθιστώντας το κρέας με φασόλια ή νηστίσιμα παραλλαγές.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
450 γραμμάρια πατάτες, ξεφλουδισμένες
600 γραμμάρια αρνίσιο κρέας, κομμένο σε κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
φύλλα από 2 κλωνάρια δεντρολίβανο, ψιλοκομμένα
500 γραμμάρια σάλτσα gravy από αρνίσιο ή μοσχαρίσιο κρέας
Εκτέλεση της συνταγής:
ΒΗΜΑ 1
Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες περίπου στο πάχος περίπου μισού εκατοστού. Μαγειρέψτε σε βραστό νερό για 8-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε ένα πυρίμαχο τηγάνι ή μια ρηχή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε το αρνί για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει, αφήνοντας το κρέας να ξεκολλήσει από τη βάση πριν το γυρίσετε. Ζεσταίνουμε το γκριλ σε μέτρια θερμοκρασία.
ΒΗΜΑ 2
Ρίξτε το κρεμμύδι και το μεγαλύτερο μέρος του δεντρολίβανου στο τηγάνι και τσιγαρίστε για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς το κρεμμύδι και να πάρει λίγο από το χρώμα του αρνιού. Ρίχνουμε και ανακατεύουμε τη σάλτσα και μετά καρυκεύουμε με μαύρο πιπέρι.
ΒΗΜΑ 3
Στραγγίζετε τις φέτες πατάτας και τις βάζετε πάνω από το κρέας, ώστε να επικαλύπτεται ελαφρά, στη συνέχεια ψήνετε στο γκριλ για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες. Σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!