Aloo Phujia: Μια συνταγή της Βόρειας Ινδίας που παρασκευάζεται με πατάτες, ντομάτες, και μπαχαρικά. Αυτό το νόστιμο χορτοφαγικό πιάτο μαγειρεύεται εύκολα και έχει ήπιες πικάντικες γεύσεις. Αν αγαπάτε τις πατάτες, αυτή η απλή παραδοσιακή ινδική συνταγή είναι βέβαιο ότι θα σας κερδίσει. Αν θέλετε να το κάνετε πιο πικάντικο, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμη πιπέρι.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
¼ φλιτζάνι φυτικό λάδι
½ κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
½ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμάς
¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
2 ντομάτες, ψιλοκομμένες
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι σε λάδι σε ένα τηγάνι μεσαίου μεγέθους.
Βήμα 2
Προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι καγιέν, τον κουρκουμά και το κύμινο. Προσθέστε τις πατάτες και μαγειρέψτε για 10 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Βήμα 3
Προσθέστε τις ντομάτες, σκεπάστε το τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, περίπου για 10 λεπτά. Ετοιμο!
Καλή όρεξη!
Εύκολες και γρήγορες συνταγές! Περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας και ανακαλύψτε άρθρα υγείας & ομορφιάς
